KSMMO Başkanı Gümüşoluk'tan Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret

Kayseri Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (KSMMO) Başkanı Baki Gümüşoluk ve yönetim kurulu üyelerinden Gazeteciler Cemiyeti'ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

KSMMO Başkanı Gümüşoluk'tan Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret

1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle düzenlenen ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile bir araya gelen Başkan Gümüşoluk, muhasebe ve muhasebeciler ile Oda faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette bir konuşma yapan KSMMO Başkanı Gümüşoluk, konuşmasının öncesinde Cemiyet Başkanı Kösedağ’ın yakasına Muhasebe Haftası’nın ve Odalarının rozetini takarak: "1-7 Mart Muhasebe Haftasında muhasebe mesleğini tanıtmak, muhasebe mesleğinin sorunlarını dillendirmek için bir takım ziyaretlerde bulunuyoruz. Kayseri Mali Müşavirler Odası olarak bin 300 üye ve 400 stajyer ile birlikte büyük bir camiayız. Türkiye genelinde ise 77 Serbest Mali Müşavirler Odası, 8 Yeminli Mali Müşavirler Odası, 101 bin meslek mensubu ve 21 bin stajyer ile bu ülkenin muhasebe hizmetlerini yapan bir meslek camiasıyız. Bizler görevlerimizi bir kamu görevlisi sorumluluğunda gerçekleştirmekteyiz" diyerek vatandaşlara da, mali hizmetlerini gerçekleştiren muhasebecilerin ruhsatlı olmalarına bakmaları tavsiyesinde bulundu.

Konuşmasında mesleki sorunlara da değinen Başkan Gümüşoluk, “Başta tahsilat ve aksi vekalet olmak üzere, ücretlerle ilgili sıkıntılarımız var. Ücretlendirme tarifesi biliyorsunuz Maliye bakanlığı tarafından yapılıyor. Bir asgari ücret tarifemiz var. Bu sene 2016 yılı için sadece kdv ilave edilerek kdv dahil şeklinde maalesef zam yapılmadı. Asgari ücret gibi en büyük girdimiz olan ücretlere yüzde 30 civarında zam yapılmasına rağmen, muhasebe ücretlerine zam yapılmadı. Bu konuda talebimiz tabii ki Gelir İdaremiz ve Maliye Bakanlığımız’a yapıldı. Hem iş yükümüz hem angaryalarımız hem maliyetlerimiz artıyor ancak maalesef gelir tarafımız bu dönem için artmadı. Dileriz Maliye Bakanlığımız bu taleplerimizi değerlendirir” dedi.

Yaptığı açıklamalarda mükellefle gelir idaresi arasında köprü görevi gördüklerini kaydeden Başkan Gümüşoluk; "Bu köprüyü oluştururken hem hizmet verdiğimiz müşterilerin menfaatlerini koruyor hem de geniş kamu kitlesini ilgilendiren devletimizin vergi gelirlerini daha sağlıklı almasını sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da faaliyetlerimize aynı amaçlarla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yılın bir günü değil, 365 günü muhasebecilerin yanlarında olduklarını ifade etti ve kendilerine başarılar diledi. HABER: KAAN AKBAŞ