KTO hedeflerini ve faaliyetlerini açıkladı

Kayseri Ticaret Odası (KTO)Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları faaliyetlerini paylaştı.

KTO hedeflerini ve faaliyetlerini açıkladı

Düzenlediği basın toplantısında yönetime geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları, yenilikleri, uygulamaları ve bundan sonra da gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetleri anlatan KTO Başkanı Hiçyılmaz, toplam 57 başlık halinde hazırladığı konuşma sunumunu basın mensupları ile paylaşırken, basın mensupları ile kahvaltı yaptı. 

Oda yönetimi olarak tasarrufa yönelme planları yaptıklarını söyleyen Başkan Hiçyılmaz; "Tasarruf etmek için bazı önlemler aldık. Fotokopi giderlerimiz vardı, makine alınması gerekiyordu, kendi makinelerimiz yetmiyordu. Dışarıdan hizmet almak suretiyle bunu giderdik. Eskiden 3 masrafımız oluyordu, şimdi masraflarımızı 3'te 2 oranında azalttık. Bir de slogan geliştirdik. ‘İnşaatımız var, elimiz dar, aman arkadaşlar’ diyoruz ve faaliyetlerimizi ona göre yürütüyoruz" dedi.

ÜYELERİMİZ FAALİYETLERİMİZİN ODAĞINDA

Konuşmalarına, Kayseri Ticaret Odası Üyelerini faaliyetlerinin odağına koyduklarını belirterek başlayan Başkan Hiçyılmaz, bir odanın faaliyetlerinin çok iyi olması için meslek komitelerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı, kendi meslek komite çalışmalarının diğer odalarda bulunmayan bir faaliyette bulunduğunu bildirdi ve bugüne kadar toplam 770 meslek komitesi toplantısı yaptıklarını, 8 bin üyenin katıldığını ve 2 bin karar alındığını bildirdi. Başkan Hiçyılmaz sözlerinde şunlara değindi; "Kayseri Ticaret Odası olarak göreve geldiğimizden bu yana yapmış olduğumuz faaliyetlerin içerisinde hep üyelerimizi yapmış olduğumuzu faaliyetlerin odağına koyduk ve gayet şeffaf ve açık bir yönetim tarzı sergilemek suretiyle üyelerimize menfaat sağlamaya çalıştık. Üyelerimizin daha iyi ticaret yapabilmeleri bakımından elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştık. Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak bir odanın çalışabilmesi için, üyelerine menfaat sağlayabilmeleri için öncelikle meslek komitelerinin çok iyi çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Göreve geldikten sonra ulaşılabilen üye sayısını 900'den 12'bine çıkardık. Üyelerine ulaşamayan bir odanın faaliyette gerçekleştiremeyeceğine veya verimli olamayacağına inandık. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra sosyal projelere de önem verdik. Çok sayıda okul, öğrenci yurdu, yardım dernekleri ve ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destekte bulunduk."

KATILIMCI DEMOKRASİ UYGULUYORUZ

Konuşmalarında Başkan Hiçyılmaz, demokrasinin sözde kalmaması gereken ve uygulanması gereken bir yönetim tarzı olduğunu kaydederek, toplantılara her üyenin kendisinin katılmasını istediklerini ve bunu da büyük ölçüde sağlamış olduklarını dile getirdi ve kendilerinin bu çalışmalar ile katılımcı demokrasiyi uyguladıklarını söyledi. Başkan Hiçyılmaz, KTO'yu üyelere açtıklarını ve kendileri yönetime gelene kadar Oda'nın kapalı kutu olduğunu ifade ederek, yönetime geldikleri günden bugüne kadar üyeleri ile iç içe olan ve olmaya da büyük özen gösteren bir yönetim olduklarını paylaştı. Hiçyılmaz konuyla ilgili şunları bildirdi; "Yaşanan sorunları direk bize iletsinler, biz de bunlara elimizden geldiğince çözüm bulalım istedik. Biz göreve gelene kadar kapalı bir kutu olan Ticaret Odası'nı üyelerimizin hizmetine açtık. Kapılarımız sonuna kadar üyelerimize açık. Üyelerimiz meslek komiteleri aracılığıyla düşüncelerini, fikirlerini oda yönetimine iletme imkanı buluyor. Kendi evleri olarak görmelerini istediğimiz odamızda bir araya geliyorlar."

GENİŞ TABANLI MESLEK KOMİTESİNİ AMAÇLADIK

Meslek komitelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, Oda yönetimi olarak meslek komitelerinin daha geniş tabanlı olmasını amaçladıklarını ifade etti ve şu ifadelerde bulundu; "Biz Kayseri Ticaret Odası'nın daha iyi çalışır hale gelebilmesi bakımından öncelikle meslek komitelerinin çalışmalarına ağırlık verdik ve bu komitelerin daha verimli çalışabilmesi bakımından yönetim tarzı sergiledik. Meslek komitelerine seçilmiş olan üyelerin sadece asıllarını değil yedeklerinin de bu toplantıya katılma noktasında kararımızı almıştık. Bizim amacımız daha geniş tabanlı bir meslek komitesi yapmak ve meslek komitesine seçilmiş olan arkadaşlarımızın yine meslek gruplarıyla alakalı sıkıntıları daha çok arkadaşımızın bir araya gelmesi suretiyle tartışmalarını sağlamaktır. Biz bu toplantıları yaptığımızda meslek komitelerimiz gerçekten çok başarılı ve faydalı çalışmalar yaptılar. Ancak meslek komiteleri toplantıları zaman içerisinde daha az katılımlı olmaya başladı ve meslek komiteleri toplantılarına gelen ve buna uyan arkadaşlarım temsil ettiği meslek grubu üyelerimizin sıkıntılarını her toplantıya gelirken öğrenmek durumunda olamadılar. Meslek komitelerinin üyelerine düşüncelerini sorma imkanı olmadığında dolayı biz bu meslek komiteleri toplantılarını o meslek grubundaki üyeleri partiler halinde bizzat kendilerini buraya davet etmek suretiyle daha da genişletilmiş bir toplantı düzenine geçtik. Bu düzen ve bu çalışma tarzı diğer odalarda olmayan bir tarzdır. Biz istiyoruz ki meslek grubunda olan üyelerin bizzat kendilerinin Kayseri Ticaret Odası'na gelmek suretiyle sadece temsilcileri vasıtasıyla değil bizzat kendilerinin ticaret odasına gelerek sıkıntılarını kendileri anlatsın diye düşünüyoruz. Kayseri Ticaret Odası'nda neler olduğunu bizzat arkadaşlarımız kendileri görsün istiyoruz."

Hizmet verirken kaliteye de özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Hiçyılmaz, kalite belgelerini yenilediklerini bildirdi. ‘10002’ ve ‘27001’ belgelerini almak için de çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Hiçyılmaz; "Önümüzdeki günlerde de bu belgeleri alacağız. Belgelerin sadece duvarda asılı kalmasının bir anlamı yok. Önemli olan o belgelerin gereğini yerine getirmek. Bunun içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası'nın yanındaki KTO'ya ait arsaya da en kısa zamanda hizmet binası yapacaklarını söyledi. Mevcut binanın yetersiz kaldığını ifade eden Hiçyılmaz, 152 proje katılımı ile rekor kıran KTO’nun düzenlediği yarışmayla çok amaçlı bir bina tasarladıklarını ve yakın zamanda binayı yaparak burada hizmet vermeye başlayacaklarını da sözlerine ekledi. HABER: KAAN AKBAŞ