KTO seçimleri 1 ekimde

Başkan Ömer Gülsoy, Ticaret Odası seçimlerinin 1 ekim cumartesi günü Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılacağını açıkladı.

KTO seçimleri 1 ekimde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret odası (KTO) Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda 4, 5 yıllık Gülsoy dönemi masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen projeler ve yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Gülsoy, ekonomik tabloyu da değerlendirdi. Gülsoy,  Küresel ekonomide beklenen yavaşlama ve resesyon tedirginliğinin, önümüzdeki dönem için belirleyici olacağının altını çizerek, “Yavaşlamanın ekonomimizin büyüme hızına yansımaya başladığı görülse de ihracat ve turizm gelirlerinden olumlu sonuçlar alınmaya devam ediyor. Sanayi ve ihracatımızın gücü ve turizmin katkısıyla küresel yavaşlamadan görece daha az etkilenmeye aday ülkelerden birisi olduğumuzu görüyoruz. Diğer taraftan enflasyon, önümüzdeki en büyük sorun olmaya devam ediyor. Enflasyon ile mücadelenin tüm araçları ile devam etmesi büyük önem arz etmektedir” dedi.

Enflasyon muhasebesi zorunluluk haline geldi

Gülsoy, işletmelerin enflasyon muhasebesinin zorunluluk haline geldiğini savunarak, “Yüksek Enflasyon nedeniyle şirketlerin mali tabloları doğru analiz edilemiyor, finansal potansiyelleri reel olarak hesaplanamıyor. Bu da işletmelerin denge ve düzenini bozmuştur. Bilançolara yansıyan rakamların, kar veya zararın ne kadarı enflasyon kaynaklı, ne kadarı reel tam olarak bilenemiyor. İşletme sermayeleri de hızla eriyor. Bu sebeple işletmeler için enflasyon muhasebesi zorunluluk halini almıştır” ifadelerinde bulundu. 

“Alışverişte küçük esnafı kullanın”

Okulların açılması ile alışveriş yapacak velilere de seslenen Gülsoy, “Malum 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başlayacak. Yerel işletmelerimize sahip çıkalım. Alışverişlerimizde lütfen yerel işletmelerimizi tercih edelim. Yükümüzü çeken sektörlerden alışveriş yapalım. Ekmeği bile fırıncıdan alın. Önce kentimiz sonra ülkemiz kazansın. Sezonluk çeşit düzerek yıllardır o işin kahrını çeken sektörlere destek olmalıyız. Yeni eğitim-öğretim yılının da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarı dileklerimi iletiyorum” diye konuştu. 

“Bu yıl gurbetçi bereketi yaşandı”

Bu yıl gurbetçi bereketi yaşandığının altını çizen Gülsoy, “Çarşı pazarımız da oldukça hareketliydi. Esnafımıza büyük fayda sağladılar. Kısacası bunca sıkıntının arasında gurbetçilerimizle birlikte esnafımızın da yüzü güldü. 9’ncu ayın sonuna kadar inşallah bu hareketlilik sürer diye bekliyoruz. Sıla-i Rahim yapan gurbetçilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kazasız, belasız gidip gelmelerini rabbim nasip eylesin” dedi.

Seçimler 1 ekimde

Yapılacak olan KTO yönetim kurulu seçimlerinde resmen adaylığını açıklayan Ömer Gülsoy, seçim tarihini de kürsüden duyurdu. Gülsoy, seçimlerin 1 ekimde yapılacağını ifade ederek, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Hepinizin bildiği gibi önümüzde seçim var. 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kanunu’na göre oda seçimleri 4 yılda bir, 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında yapılır diyor. Bizlerde Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak, seçimlerimizi 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar en çok tercih ettiğimiz mekân olan Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde seçimin gerçekleştirilmesini öngörüyoruz. Seçimle ilgili resmî hazırlıklarımız tüm hızıyla ve prosedüre uygun olarak devam ediyor.”

“Yeniden görevimizi devam ettirmek için çalışmalarımıza başladık”

Gülsoy, adaylığını şu şekilde açıkladı:

“Önümüzdeki dönem içinde yine birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizin ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya gayret edeceğiz. Yeniden görevimizi devam ettirmek için çalışmalarımıza başladık. Öncelikle dua istiyoruz. Bizim seçimlerimiz her zaman demokratik bir ortamda yapılır. Biz kucaklayıcıyız. Bütün iş dünyasını kucaklayıcı bir yaklaşımla görevimizi yapıyoruz. Rabbim doğru, düzgün verimli bir şekilde çalışmayı nasip etsin. Bizim şiarımız budur. Emanetiniz, emanetimizdir. Önümüzdeki dönemde de aynı çizgide çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

>>Dilek Bayram