KTO'dan ücretsiz marka patent danışmanlık hizmeti

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri'de marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler ve faydalı model konularında başvuru yapmak isteyen firma ve şahıslara, destek olmak amacıyla ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

KTO'dan ücretsiz marka patent danışmanlık hizmeti

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Tamamen ücretsiz olarak danışmanlık, bilgi ve dokümantasyon hizmeti veren ve KTO ile Türkiye Patent Enstitüsü (TPE) arasında imzalanan bir protokolle faaliyete geçen KTO bünyesindeki Türkiye Patent Enstitüsü Bilgi ve Dokümantasyon Birimi; ister firma, isterse şahıs bazında başvuran herkese ücretsiz olarak marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler ile faydalı model konularında danışmanlık, bilgi ve dokümantasyon hizmeti veriyor. Bu sayede firma ve şahısların, TPE'ye en hatasız ve eksiksiz şekilde başvurarak zamandan ve maliyetten tasarruf etmeleri sağlanıyor.

YILLIK ORTALAMA 130 BAŞVURU

KTO'dan edinilen bilgilerde TPE Danışmanlık Birimi'ne yılda ortalama 130 başvuru yapıldığı kaydedilirken, Oda'ya gelen firma ya da şahısların, ön başvuru bilgi formunu doldurarak ilgili birimden bilgi, teşvikler, yurt içi ve yurt dışı başvuru şekilleri, süresi ve başvuru ücretleri gibi konularda bire bir bilgi alabildiği, gerekli zamanlarda ise marka, patent araştırılması yapılıp o konuda tescil olup olmadığı hizmetinin de verildiği belirtildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ