Kuaförlerin Çalışma Sistemi Değişti!

Kayseri'de son günlerde sık sık gündeme gelen konulardan biri kuaförlerin çalışma sistemi oldu. Kuaförlerin Pazar günü kapalı olması tartışmalara neden olurken, yeni çalışma sistemleri de dikkatleri üzerine çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kuaförlerin Çalışma Sistemi Değişti!

Kuaförlerin Pazar günü kapalı olması tartışmaları devam ediyor. Kayseri ve tüm Türkiye’de kuaförlerin değişen çalışma sistemleri dikkatleri çekiyor.

Kayseri’de hizmet veren berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonlarının tatil günleri için yeni bir karar çıktı. Kayseri'de Pazar günleri bu işletmelerin tamamının kapalı olmasına karar verildi. Elde edilen bilgilere göre, Pazar günü için randevu alan gelinler ve damatlar, kuaför ve berberlerin açılması için ekstra ücret ödeyecek.

Kuaförlerin Pazar günü tatil olması, dükkan sahiplerini de ikiye böldü. Gelin ve damat hazırlığı yapan kuaförler alınan bu karardan memnun olmazken, sadece boya işlemleri ve kesim işlemleri yapan kuaförler bu karara çok sevindiklerini dile getiriyor. Gelin ve damat hazırlığı yapan kuaförler ise tam düğün sezonunda alınan bu karara oldukça tepkili.

Çalışma Sistemleri Değişti!

Kuaförlerin çalışma sistemlerinde yaşanan değişiklik dikkat çekti. Geçtiğimiz yıldan itibaren Kayseri’de otelde gelin hazırlığı popüler hale gelmişti. Gelinler kuaför salonunda değil de otelde, özel bir odada arkadaşları ile birlikte hazırlanıyor ve bunu kayıt altına alıyordu. Tabi ki bunların hepsi ek ücrete tabi olacak şekilde oluyordu. Alınan bu karardan sonra, gelinlerin kuaföre gitmeyerek evde ve otelde hazırlama dönemi hız kazandı. Kuaförlerin yaptıkları sosyal medya paylaşımlarına göre artık gelinler sık sık ev veya oteli tercih etmeye başladı.

Bu durumda kuaförlerin izin alıp almadığı ise henüz bilinmiyor.