Küçük Tuğba Nur yardım bekliyor

Kayseri'de doğuştan skolyoz hastası olan 11 yaşındaki Tuğba Nur Aydın, tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Küçük Tuğba Nur yardım bekliyor

Tomarza’nın Üçkonak Mahallesi’nde yaşayan Sultan Aydın ve inşaat işçisi Cesur Aydın çiftinin 11 yaşındaki kızları Tuğba Nur Aydın, doğduğundan bu yana skolyoz hastalığı ile mücadele ediyor. Bugüne kadar 3 ameliyat geçiren ve yarın Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 4. ameliyatını geçirecek olan Tuğba Nur Aydın, sağlığına kavuşmak için hayırseverlerden yardım istedi.

Anne Sultan Aydın, doktorların kendilerine hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu söylediklerini belirterek hemşehrilerinden yardım istedi. Kızının okulunda başarılı bir öğrenci olduğunu fakat hastalığı nedeniyle zorluklar yaşadığını ifade eden Anne Aydın; “Kızım Skolyoz hastası. Yarın 4. ameliyatını gerçekleştirecek. İyileşmesini istiyorum. Tedavisi mümkün diyorlar, iki sene korseyle takip edelim, vidalarını çıkartalım diyorlar. 14-15 yaşında yeni bir operasyona geçirecek. Ondan sonra inşallah düzelecek. Bütün Kayserili hemşehrilerimizin yardım ve desteğini bekliyorum. Doktorlarımız Allah razı olsun elinden geleni yapıyor ama maddi durumumuz olmadığı için başka doktorlara gösteremiyorum. Kızım çok başarılı bir öğrenci, okulu taktir ve teşekkürlerle bitiriyor. Ama hastalığından dolayı okuluna devam edemiyor. Derste de öğretmenleri çağırıyor geri eve getiriyorum. Ben kızımın iyileşmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“DOKTOR OLUP BEN DE İNSANLARA YARDIM ETMEK İSTİYORUM”

Sağlığına biran evvel kavuşmak istediğini söyleyen Tuğba Nur Aydın ise “İyileşmek istiyorum, yardım bekliyorum. Sağlığıma kavuştuktan sonra her şeyi yapmak istiyorum. Ben de insanlara yardım etmek istiyorum. Büyüyünce doktor olacağım” diye konuştu.

SKOLYOZ HASTALIĞI NEDİR?

İnsan omurgasına yandan bakıldığında tam düz değildir. Boyun ve bel bölgesinde hafif çukurluk (lordoz) ve sırt bölgesinde hafif kamburluk (kifoz) vardır. Arkadan bakıldığında ise tam düz olmalıdır. Skolyoz (Omurga eğriliği) omurganın, sağ ya da sol yana doğru eğrilmesi anlamına gelmektedir. Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar adolesan kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Türkiye'de 2,5 milyon skolyoz hastası mevcuttur.