Kulak kristalleri neden oynar?

Kulak kristalinin oynaması cok yaygın olmayan hastalık olarak bilinsede bireylerin hayat kalitesini düşürmektedir. Peki kulak kristallerinin oynama sebepleri nelerdir?

Kulak kristalleri neden oynar?

Kulak kristalinin oynaması, alınan bir darbe sonucunda kulak kristalinin yanlış yöne doğru hareket eder ve beyine yalnış sinyaller gönderir. Beyine yanlış sinyal gitmesi demek kişinin kendisini sürekli hareket ediyormuş gibi hissetmesine neden olur. Kişini dengesini kaybetmesine de neden olan bu rahatsızlık genellikle 65 yaş üstü bireylerde daha fazla görülür. 

HASTALIĞIN ETKİLERİ NELERDİR?

Kulak kristalinin oynamasının pek çok sebebi bulunur. Baş dönmesinin yaklaşık %85  nedeni kulak hastalıklarıdır.Halk arasında en yaygın görülen nedenleri ise enfeksiyon hastalığı, kafaya alınan darbe ve ani hareketler olarak bilinir. Uzmanlar kulak kristallerinin kayması baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı, kusma ve  bilinç kaybı gibi semtpomlarla kendini gösterdiğini ifade ederken bu belirtiler kişinin gün içindeki durumunu  olumsuz etkileyerek hayat kalitesini düşürüyor.