Kulkuloğlu'na 'son' darbe

Büyükşehir Belediyesi hakkında ortaya attığı asılsız iddialarla Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, milletvekili adayları için Kayseri'de yapılan ön seçimde sonuncu oldu.

Kulkuloğlu'na 'son' darbe

KULKULOĞLU’NU ÇİZDİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nda 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için aday adayları arasında ön seçim yapıldı. 8 bine yakın üyesi bulunan partide 15 aday adayı için oy kullanıldı. Seçim sonucunda Çetin Arık, 3 bin 425 oyla birinci, Ali Paşa Tan 3 bin 113 oyla ikinci oldu. CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise 920 oyla sonuncu oldu ve büyük şok yaşadı.

PARTİDEKİ YERİ ORTAYA ÇIKTI

Kayseri’de iki dönem milletvekilliği yapan Kulkuloğlu’nun seçimde sonuncu olması, “CHP’lilerin bile Kulkuloğlu’na bakış açısını ortaya koyduğunu ve inandırıcılığı olmadığını” gösterdi. Seçimlerde büyük hüsran yaşayan ve son dönemde ulusalcı çıkışları ile gündeme gelen Kulkuloğlu, seçimden sonra sosyal medya hesabından “oy veren ve vermeyen partililere” teşekkür etti.

DEVAM SAYFASI İÇİN….

İŞTE KULKULOĞLU’NUN “SON”U

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nda 15 milletvekili aday adayı arasında yapılan ön seçimde mevcut milletvekili Şevki Kulkuloğlu sonuncu, Çetin Arık ise birinci oldu. CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda 7 Haziran genel seçimleri öncesinde milletvekili aday adayları için ön seçim yapıldı. 8 bine yakın üyesi olan partide gerçekleştirilen ön seçimde, 15 aday adayı için oy kullanıldı. Seçim hakkında açıklama yapan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, “16 ilçede 28 sandığımız bulunmaktadır. Şimdiye kadar demokratik, saygılı, hoşgörülü bir şekilde aksamadan devam etti. Bir sıkıntımız olmadı. Aday adaylarımızın ön seçimden sonra dışa dönük çalışmaları olacaktır. Şimdiye kadar aday adaylarımızla içe dönük bir parti içi mücadele ve parti içi çalışmalara yaptık. Bundan sonra adaylarımız artık belli olacaktır. Kontenjan adayımızın atamasını genel merkezimiz yaptıktan sonra yani bundan sonra alana çıkacağız ve halkımızla kucaklaşacağız” dedi. CHP Artvin Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan ise “Kayseri’de yapılan bu eğilim yoklamasında CHP genel merkezi tarafından görevlendirildim. Bu demokrasi şöleninde bir sorumlu olarak değil de bir izleyici olarak burada bulunmaktayım. İnşallah sandıktan olumlu sonuçlar çıkar. Ülkede demokrasi isteyenlerin parti içinde demokrasi istemeleri lütuf mudur diye düşünmek gerekir Ülkede şuanda siyasi partilerin içerisinde 7 Haziran’a adaylarını demokrasi şöleni belirleyen tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu anlamda sınıfı geçtiğimizi düşünüyorum. Adaylarımızı bütün üyelerimizin seçeceği bir yöntemle belirleyeceğiz. Kayseri’de güzel bir katılım var Cumhuriyet Halk Partililer adaylarını kendi oylarıyla belirliyorlar. Haziran ayında CHP ülkeyi yönetme iddiası içerisinde olan bir partidir” şeklinde konuştu.

Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sandıklar açıldı ve en büyük şoku CHP’nin ulusalcı kanada yakın milletvekili Şevki Kulkuloğlu yaşadı. 15 aday arasında sandıktan sonuncu çıkan Kulkuloğlu, 2 dönem milletvekilliği yapmasına rağmen partililer tarafından da üstü çizilmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddialarıyla uzun süre Türkiye ve Kayseri gündemini meşgul eden Kulkuloğlu’nun bu son gelişme ile birlikte siyasi yaşantısının bittiği yorumları yapılıyor.

KAYSERİ'DE ADAYLARIN ALDIKLARI OY ORANLARI: 1- Çetin Arık - 3425 2- Ali Paşa Tan - 3113 3- Aşkın Genç - 2249 4- Feyzullah Keskin - 2060 5- Tülin Temel - 2043 6- Mustafa Aslan - 1775 7- Ayhan Gülsoy- 1544 8- Mesut Ay - 1426 9- Mustafa Utku Sarı - 1374 10- Nahide Sevgi Yalçın - 1345 11- Zeki Gümüş - 1324 12- Ertuğrul Gönenç - 1215 13- Mehmet Asan - 1011 14 - A. Kemal Nakipoğlu - 983 15- M. Şevki Kulkuloğlu - 920 (Mevcut CHP milletvekili)