Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışında dereceye giren öğrenciler belli oldu

Kayseri'de, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Koordinesinde düzenlenen Kur'an'ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nın il finali gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışında dereceye giren öğrenciler belli oldu

Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen finalde, 7 okuldan 7 öğrenci hafızlık için yarışırken, 24 okuldan öğrenciler de ezanı güzel seslendirmek için yarıştı. 5 jüri üyesi tarafından yapılan final yarışmasında başarılı olan öğrenciler, bölge finaline gitme hakkı kazandı. 
 
Konuya ilişkin bilgiler veren Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tevfik Kök, bu tür faaliyetlerle öğrencilerin mesleki yönden gelişmelerinin, motivasyonlarının yükselmesinin ve kendilerine güvenlerinin artmasının amaçlandığını ifade ederek bu tür etkinliklerin öğrencilere olumlu yönde yansıdığını söyledi. Dereceye giren öğrencilere çeyrek altın, saat gibi ödüller verileceği belirtilirken, hafızların hepsine ve ezan okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ayrıca takım elbise, ayakkabı, Kur’an-ı Kerim ile Siyer-i Nebi kitabı verileceği bildirildi. 
 
Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise şöyle oldu; ‘Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması’nda 1’inci Uluslararası Ömer Halisdemir Anadolu İHL’den Abdullaziz Muhammed Abdulkadir, 2’nci Kayseri Anadolu İHL’den Muaz Sabagh, 3’üncü Hasbekli Hafız Mümin Akan Anadolu İHL’den Enes Yakupoğlu. ‘Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması’nda 1’inci Kayseri Anadolu İHL’den Kaan Bayram, 2’nci Develi Ahmet İslamoğlu Anadolu İHL’den Mustafa Kara, 3’üncü Hasbekli Hafız Mümin Akan Anadolu İHL’den Cengiz Taha Kayar. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ