KUR'AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Kayseri'de 20 binden fazla Kur'an kursiyeri bulunuyor Kayseri'de Kur'an kursiyeri sayısının 20 bini aştığı belirlenirken, kurs sayısının ise üçyüzün üzerinde olduğu öğrenildi.

KUR'AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Kayseri’de Kur’an kursiyeri sayısının 20 bini aştığı belirlenirken, kurs sayısının ise 3 yüzün üzerinde olduğu öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan (DİB) edinilen son bilgilerde Kayseri’de toplam 397 Kur’an Kursu’nda 22 bin 580 kursiyerin Kur’an eğitimi aldığı görülürken, Kayseri’nin kursiyer sayısı bakımından iller arasında ilk 15’te yer aldığı ortaya çıktı.

KAYSERİ 12’NCİ SIRADA

DİB’in paylaştığı bilgilerde illerde Kur’an kursu gören kişi sayısı bilgilerinde Kayseri’nin toplam 22 bin 580 kursiyer ile 12’nci sırada yer aldığı kayıtlara geçti. İllerin kursiyer miktarına göre sıralamasında ilk sırayı toplam 133 bin 654 kursiyer ile İstanbul alırken, onu ise 68 bin 662 kursiyer mevcudu bulunan Ankara takip etti. Listede 3’üncü sıraya da toplam 39 bin 226 kursiyer ile Konya sahip oldu.

İller arasında en az kursiyeri bulunan ilin ise 679 kursiyer ile Tunceli olurken, onu da sırası ile Kilis ve Bayburt takip etti.

EN ÇOK KURSİYER SAYISI KADINLARDA

Erkeklere kıyasla kadın Kur’an kursiyerlerinin çok daha fazla olduğu bilgilerde, kadınların kursa gitmek için daha fazla zamana sahip olduğu ve bu nedenle de erkeklere kıyasla daha fazla katılım gösterdiği düşünülüyor. Kayseri’de kadın kursiyer sayısının 21 bin 824 olduğu görülürken, erkek kursiyer sayısının ise 756 olarak gerçekleştiği belirlendi. Türkiye’de ise benzer bir durumun söz konusu olduğu görüldü. Buna göre Türkiye’de toplam 1 milyon 56 bin 146 kadın kursiyerin bulunduğu belirlenirken, erkek kursiyer miktarının ise 92 bin 375 şeklinde meydana geldiği iletildi. HABER: KAAN AKBAŞ