Kurban Bayramı'nda Hayvanlara Eziyet Edenlere Sert Cezalar!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Hizmetleri kapsamında yayımladığı tebliğde, kurban kesimleri sırasında kurallara uymayanlara verilecek cezalarda yer aldı. Peki, Kurban Bayramı'nda hayvanlara eziyet edenlere ne kadar ceza kesilecek? Detaylar haberimizde…

Kurban Bayramı'nda Hayvanlara Eziyet Edenlere Sert Cezalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Hizmetleri kapsamında yayımladığı tebliğde, kurban kesimleri sırasında kurallara uymayanlara verilecek cezalarda yer aldı. Özellikle Kurban Bayramı süresince hayvanlara kötü davrananlara yönelik getirilen yeni cezai tedbirler dikkat çekti.

Kurban Bayramı'nda Hayvanlara Eziyet Edenlere Sert Cezalar!

Bayram Öncesi Tedbirler Alındı

Kurban Bayramı, 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak. Kurban Bayramı öncesi yetkililer, kurban satış ve kesim yerlerinin düzenlenmesi ve kesim sırasında alınacak tedbirler konusunda önlemleri artırdı. Bu kapsamda, parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar, bina önleri ve meydanlar gibi umuma açık alanlarda kurban satışı ve kesimine uygun olmayan yerlerde faaliyet gösterenler ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara yönelik Ceza Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince 4 bin 810 lira idari para cezası uygulanacak.

Kötü Muameleye Sert Cezalar

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan son değişikliklerle birlikte, hayvanlara yönelik kötü muamelelere karşı daha sert önlemler alındı. Kanunun 12'nci maddesinin birinci fıkrası, hayvanların kesilmesi konusunda dini kuralların gerektirdiği özel koşullara vurgu yaparak, kesimin hijyenik kurallara uygun ve en az acı verici şekilde yapılmasını şart koştu.

Buna göre, hayvan kesimi ehliyetli kişilerce yapılacak ve hayvanlar korkutulmadan, ürkütülmeden gerçekleştirilecek. Bu hükümlere aykırı davrananlara hayvan başına 10 bin 101 TL idari para cezası uygulanacak.