Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kalması nedeniyle, bayram tatilinin de ne kadar süreceği merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılı dini takvimini yayımlaması sonrası, Kurban Bayramı tarihleri netleşti. Detaylar haberimizde…

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı dini takvimini yayımlaması sonrası, Kurban Bayramı tarihi ve tatil günleri netlik kazandı. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba gününe denk gelmişti. Bayram tatilinin ise 9 gün olmasına karar verilmişti. 

Tatilin 9 gün olması talep edildi

2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Bu süre zarfında bayram tatili, 16-17-18-19 Haziran tarihlerini kapsayacak.  Ancak, turizm sektörü temsilcileri ve çalışan vatandaşlar, bayram tatilinin uzatılması için hükümetten 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günlerini de resmi tatil ilan etmesini talep etti. 

Bayram 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve resmi tatil olan 19 Haziran Çarşamba gününe kadar devam edecek. Ancak, hükümetin alacağı kararla, 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günlerinin de resmi tatil ilan edilmesi durumunda bayram tatili 9 güne uzayacak.