Kurban Bayramı tatili uzayacak mı - Özel sektör ve kamu kurumlarına kaç gün tatil?

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Türkiye'de çalışan milyonlarca vatandaş bayram tatilini gündemine aldı. Peki Kurban Bayramı tatili uzayacak mı? Özel sektör ve kamu kurumlarına kaç gün tatil olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kurban Bayramı tatili uzayacak mı - Özel sektör ve kamu kurumlarına kaç gün tatil?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kayserililer de Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını araştırıyor. Kurban Bayramı tatili uzayacak mı? Özel sektör ve kamu kurumlarına kaç gün tatil olacak? İşte detaylar…

Bu yıl Haziran ayına denk gelen bayram süresi gündem oldu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda idari izin eklenerek 9 güne uzatılan bayram tatili bu bayram da ‘Tatil uzayacak mı?’ sorusuna neden oldu. 

İslam âlemi için iki önemli bayramdan birisi olan Kurban Bayramı’nın başlamasına çok kısa bir zaman kaldı. Kurban Bayramı tatili süresi boyunca tüm kamu kurumları kapalı olacak. Okullar ve üniversitelerde tatil dönemi başlarken hastaneler, eczaneler, özel ve kamu bankaları faaliyetlerine ara verecek. Peki Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı, 9 gün mü olacak? Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte, bayram tatiline ilişkin detaylar…

Bayram başlamadan önce okulların kapanacak olması sebebiyle aileler tatil planlaması yapmaya erkenden başladı. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanacaklar ise tatil süresine göre hareket edecek. Kurban Bayramı hicri takvime göre hesaplandığından her yıl miladi takvimde farklı günlere denk geliyor. Kurban Bayramı normal takvimde 4 gün sürüyor. Bu yıl bayramın ilk günü Pazar gününe denk gelirken gözler alınacak karara çevrildi. Özel sektör ve kamu kurumu çalışanları bu yıl toplam 14 gün resmi tatil yapacak.

Tatil 9 gün mü olacak?

2024 yılında Kurban Bayramı Haziran ayına denk geliyor. Dini günlerden bir gün öncesi arefe günü olduğundan yarım gün oluyor. Kurban Bayramı arefe günü 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran olurken bayramın son günü ise 19 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı tatil süresiyle ilgili olarak gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. Normal şartlarda Kabine Toplantısı her iki haftada bir organize ediliyor. Normal şartlarda bayram tatili arefe günüyle birlikte 4,5 gün sürüyor. 

Önümüzdeki Kabine Toplantısı’nın 3 Haziran tarihinde yapılması beklenirken Kurban Bayramı tatiliyle ilgili alınan kararın açıklanması ön görülüyor.