Kurban etinden sucuk nasıl yapılır?

Kurban Bayramı'nda etini farklı bir şekilde değerlendirmek isteyenler, tercihini ev yapımı sucuktan kullanıyor. Kayseri usulü en güzel ev yapımı sucuk nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kurban etinden sucuk nasıl yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmesi sucuk, sofraları adeta şenlendiriyor. Evinde en sağlıklı sucuğu yapmak isteyenler hazırladıkları kurban etlerini kıyma haline getirerek sucuk yapıyor.Kurban etinden sucuk nasıl yapılır?
Evde sucuk yapımı ne kadar zahmetli bir iş gibi görünse de en kolay tarifler arasına giriyor. Dolayısıyla ev yapımı sucuk, kısa süre içinde yenebilecek hale gelir. Evde yapılan sucuklar hazır alınan sucukların aksine içinde koruyucu madde ve tatlandırıcı olmadığından rahatlıkla tüketilebilir. 


İşte Kayseri usulü ev yapımı sucuk tarifi:

MALZEMELER

3 baş sarımsak
400 gram yağlı dana kıyması
2 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek için;

4 yemek kaşığı tereyağı