Kurbanda Çin malı bıçaklara teveccüh etmeyin
Kayseri'de 25 yıldır bıçakçılık yapan Cengiz Demir, vatandaşların kurban keserken Çin malı yerine yerli malı bıçakları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bıçakçılarda da yoğunluk yavaş yavaş artmaya başladı. 25 yıldır bıçakçılık yapan Cengiz Demir, vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak Çin malı yerine yerli malı bıçaklar kullanmalarını söyledi. Demir, “25 yıldır bıçakçılıkla uğraşıyorum. Gün yaklaştıkça bayramda hız artar, insanların teveccühü artar. Bizim temennimiz yerli mallarını, Kayseri bıçaklarını teveccüh etmek. Halkımızın ithal ya da Çin malı diye tabir ettiğimiz bıçaklara teveccüh etmemeleri. Çünkü hem kendileri sıkıntı çekmez hem kendi paramız kendi ülkemizde kalır. Artı bizim kullandığımız çelikler iyi çelik, hakiki çelik, 1. sınıf çelik. Bıçak için özel üretilmiş döğme çubuk çelik dediğimiz çeliklerden, en iyisi. Büyüklerimiz ağabeylerimiz de Kayseri’de aynı çeliği kullanıyor. Biz de aynısını kullanıyoruz” dedi.
Bıçak bileme fiyatlarının yıllardır 2 TL olduğunu vurgulayan Demir, “Biraz daha erken gelirse vatandaşlarımız bileme konusunda bizlere yardımcı olmuş olurlar. İşleri de temiz çıkmış olur. Bileme fiyatlarımız 5-6 yıldır aynı fiyat 2 lira. Bıçak fiyatlarımız ise 5 liradan başlıyor, 35 liraya kadar çıkıyor. Fazla pahalı değil. Onlarda da bir değişiklik olmadı. Herhangi bir zam durumu yok” ifadelerini kullandı.
Yoğunluğun geçen bayramlara göre bu yıl biraz düşük olduğunun altını çizen Cengiz Demir, “Yoğunluk yavaş yavaş artıyor ama bu yıl kriz gibi bir şey var geçen yıla göre. Şükretmek lazım ama biraz düşük. Herkese hayırlı bayramlar olsun” şeklinde konuştu.