KURBANLIKLAR PAHALI OLACAK

Şeker Et firma sorumlusu Hasan Aktaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl düve ve inek kesiminin yasaklanması nedeniyle bu sene kurbanlık fiyatlarının geçen yıldan kişi başı 150-200 lira daha fazla olmasını beklediklerini ifade etti.

KURBANLIKLAR PAHALI OLACAK

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile vatandaşların kurbanlık telaşına düştüğü görülürken, besi yapan ve et satışı ile uğraşan çevrelerden de kurbanlıklar, fiyatları ve nasıl kurbanlık alınması gerektiğine yönelik açıklamalar gelmeye başladı. Konuya ilişkin bilgi ve görüşlerini paylaşan Şeker Et firma sorumlusu Aktaş, ülkemizde hayvan sayısı artsın diye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl düve ve inek kesiminin yasaklandığını bunun da kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasına sebep olacağını ifade ederek; “Küçükbaş ortalama 800-1.200 lira civarında, büyükbaş da 1.600-2.000 civarında olur” dedi.

KURBANLIK ALIRKEN BUNLARA DİKKAT!

Verdiği bilgilerde kurbanlık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de anlatan Aktaş; “Büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurması gerekiyor. Ağzı bozuk olmalı. Yani ön dişler düşmüş olmalı. Seyrelmiş olsa da olmaz. Küçükbaş hayvanlar da 6 aylık ve iri görünümü olmalı. Kurbanlık alırken küpesi olmayan hayvanlar almayalım. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç olan ve etleri olgunlaşmamış, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı olan hayvanların alınmaması gerekiyor” bilgilerini paylaştı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ