Kurtulmuş: 'Düşman gibi görünseler de aynı odaklardır'

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,'Birbirine düşman gibi görünse de İslamofobya odaklarıyla İslam'ın ismini kullanarak terörle İslam'ı eş anlamlı hale getirmek isteyen çevreler, aslında aynı odaklardır' ifadelerinde bulundu.

Kurtulmuş: 'Düşman gibi görünseler de aynı odaklardır'

Kurtulmuş konuya ilişkin olarak şunları kaydetti: "İslam'a karşı açıktan ve dışarıdan saldırılarını sürdüren İslamofobya merkezleri olduğu gibi maalesef İslam'ın muazzez ve mukaddes adını kullanarak, İslam adına cinayet işleyenler, İslam'ı kötü bir şekilde dünyaya tanıtanlar, İslam'ı gerilikle, kanla, terörle, barutla eş anlamlı hale getirmek için olağanüstü gayret sarf edenler var. İsimleri şu ya da bu terör örgütü olabilir. Ülkelerimizi, Müslüman topluluklarını geri bırakmak isteyen kuruluşlar olabilir. Ama inanın ki birbirine düşman gibi görünse de İslamofobya odaklarıyla İslam'ın muazzez ve mukaddes ismini kullanarak, terörle İslam'ı eş anlamlı hale getirmek isteyen çevreler, aslında aynı odaklardır, aynı çevrelerdir, aynı merkezden güç alan birtakım gruplardır."
 
HÜKÜMET OHAL İÇİNDE GÖREV YAPMAK İSTEMİYOR
 
SETA tarafından düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi: Etkin Yönetim Güçlü Demokrasi” konulu toplantıda açıklamalar yapan Numan Kurtulmuş’un örgütün çok eskiden beri soru çaldığını ortaya çıkardıklarını ifade etti. OHAL süresinin uzayıp uzamayacağı konusunda net bilgi vermekten kaçınan Kurtulmuş, herhangi bir hükümetin OHAL içerisinde görev yapmak istemeyeceğini açıkladı. OHAL süresinin devam etmesinin sürdürülen soruşturmalara bağlı olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yıllardır ülkenin içinde olduğu olağan dışı durumdan kurtulmak için OHAL’in sürdüğünü vurguladı.
 
1975 YILINDAN BERİ SORU ÇALMIŞLAR
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş örgütle mücadele ettikçe ve soruşturmalar derinleştikçe yıllar öncesine gidildiğine de değindi. Örgütün 1975 yılından günümüze kadar soru çaldıklarını ifade eden Kurtulmuş, bu örgütün sistemin içerisine oturduğunu belirtti. Ülkede her kademede sisteme oturmuş olan bir örgütle mücadele etmek için OHAL süresinin sürdüğünü açıklayan Kurtulmuş, mücadelenin sürmesi durumunda OHAL süresinin de uzama ihtimalini gündeme getirdi. HABER: YENİ AKİT-ÖĞRETMENLER İÇİN-FOTO: İHA