Kuyumcuların Yeni Kararı Bugünden İtibaren Geçerli Olacak!

Son aylarda altın fiyatlarındaki hızlı artış, hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarının da artmasına beraberinde getirmesinden dolayı kuyumcuların aldığı yeni karar bugünden itibaren geçerli olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kuyumcuların Yeni Kararı Bugünden İtibaren Geçerli Olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarındaki hızlı artış, hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarının da artmasına neden olmasından dolayı kuyumcuların kararı bugünden itibaren geçerli olacak. 

Artan altın fiyatları ile birlikte dolandırıcılık da arttı

Altın fiyatlarındaki hızlı artış, hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarının da artmasına neden oldu. Bu durum, kuyumcuları yeni tedbirler almaya zorladı. 

Altın 2023 yılında yatırımcılara yüzde 80'e varan kazanç sağlayarak en çok kazanç yaptıran, yatırım aracı olacak kayda geçti. Merkez Bankası'nın faiz politikalarındaki belirsizlikler ve faiz indirimi beklentilerinin, altın fiyatları üzerinde etkili olacağı ve daha da yükselebileceği ön görüldü. Bu durum, yatırımcıların altına olan ilgisini artırırken, aynı zamanda dolandırıcıların da hedefi haline getirdi.

Kuyumcular, artan dolandırıcılık vakalarına karşı müşterilerini korumak amacıyla, kesme altının satışını durdurdu. Bugünden itibaren geçerli olacak yeni kararlar kapsamında, kesme altın satışları büyük oranda durdurulacak.