Kuzucular: 'Trafik kurallarına uymayan vatan hainidir'

Kayseri'de yaşayan ve 38 yıl İsviçre'de yaşamış olan Süleyman Kuzucular, kesin dönüş yaptığı Türkiye'nin trafiğindeki sürücülerden yakındı.

Kuzucular: 'Trafik kurallarına uymayan vatan hainidir'

Türkiye ve yaşadığı şehir Kayseri'deki trafik ihlalleri ile sürücülerin ihmallerini anlatan Kuzucular, "Arabalar kaldırımlarda geziniyor, park ediyor. Kırmızı ışıkta geçiliyor. Sinyal yok, tedbir yok, anlayış yok, dikkat yok, kurallara uymak yok. Ben çok şaşırıyorum bu duruma. Kimsenin kurallara uymaya ve kurallara uymayanları uyarmaya niyeti yok. İsviçre'de trafik kurallarına uymayanlara vatan haini gibi muamele yaparlar. Trafik kurallarına uymayanlar vatan hainidir bence de.  Ayrıca cezalar da caydırıcı değil. Bunlar İsviçre ve onun gibi Avrupa ülkelerinde görülen şeyler değil. Çok üzülüyorum, biz neden böyleyiz. Bizim onlardan daha iyi olmamız gerekirken durum tam tersine. Ben Çin ve Japonya dışında dünyanın her yerini gezdim, inanın Türkiye'deki gibi bir trafik görmedim" şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜLER CANLI BOMBA

İsviçre'de 38 yıl kalan ve Türkiye'ye kesin dönüş yaparak Kayseri'ye yerleşen Kuzucular, Kayseri'nin dünyanın en güzel ili olduğunu, yollarının, yeşil alanının, tuvaletlerinin bile dünyanın bir çok yerinde bulunan kentlerde yer almadığını belirttiği sözlerinde, trafik konusunda ise Türkiye'nin genelinde olduğu gibi çok kötü olduğunu, sürücülerin Kayseri'deki geniş yollara bile sığmadığını, kurallara uymadığını ve yaşanmaz hale getirdiğini de kaydetti ve sürücülerin trafikte birer canlı bomba olduğunu söyledi. Kuzucular bildirdiği görüşlerinde; "Geçen bu trafikte arabama arkadan çarptılar. Hergün hergün bu kazalar yaşanıyor. Kimse buna dur demiyor. Sürücüler canlı bomba gibi. Eleştiremiyorsun bile. Hemen kavga etmeye kalkışıyorlar. Cezalar caydırıcı değil. Sorumluluk yok. İnsanların benim gibi düşünmeleri için kaza mı geçirmeleri lazım?" dedi.

KAZA DEĞİL; KATLİAM!

Yaptığı açıklamalarda trafiğin Türkiye'nin en büyük sorunu olduğunu dile getiren Kuzucular; "Türkiye'de yaşanan trafik kazaları, Avrupa'nın 28 ülkesine bedel. İsviçre'de hiç böyle durumlara rastlayamazsınız. Bakın araç kaza yapmaz, yaptırılır. Bu bizden kaynaklanır. Eğitim çok önemli. İsviçre'de eğitim çok iyi. 6 ay eğitim almadan kimse ehliyet alamaz. Kırmızı ışıkta geçeni trafiğe çıkarmazlar. Kalp hastası, şeker hastaları araç kullanamaz. Orda trafik kurallarına uymamak vatan hainliği gibidir. Evet trafik kurallarına uymayanlar vatan hainidir ve Türkiye'de de öyle sayılmalıdır. İnanın ben gözlerime inanamıyorum. 'Ya kıyamet koptu da benim haberim mi yok acaba' diyorum. Kırmızı ışıkta geçiliyor kaza deniyor. Kırmızı ışıkta geçen ihlal yapan birisinin yaptığı şey kaza değildir, katliamdır. Kimse buna kaza demesin ama bizim polisimiz bile buna kaza diyor. Hayır bu kaza değil, katliamdır, terördür" ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ