KYK burs ve kredi başvuruları başladı... Süre kısıtlı!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvuru sürecinin kısıtlı süreyle başladığını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

KYK burs ve kredi başvuruları başladı... Süre kısıtlı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burs ve kredi başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; 'GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59’a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız' ifadelerine yer verildi.

Bakan Bak'ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ise şu şekilde; 

Bakanlık tarafından başvuru sürecine dair detaylar da paylaşılırken; ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs ve kredi başvurusu yapabilecek.

Başvurular öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine yapılacak. Öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olduğu düşünülen öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini talep etmeleri gerekiyor.

Bakanlık tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Özel durum beyan eden öğrencilerin ise belge göndermesi gerekli değil.

Bakanlık tarafından incelenecek özel durumlar şu şekilde;

Anne ve babası vefat edenler
Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporuyla yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar
Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olanlar
Milli sporcular ve benzeri bilgiler