KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler yurt başvurularına çevrilmiş başvurular geçtiğimiz günde tamamlanmıştı. Şimdide gözler KYK burs ve kredi başvurularına çevrildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, gözler yurt başvurularına çevrilmiş ve yurt başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Öğrencilerin şimdide KYK tarafından sağlanan öğrenim bursu ve öğrenim kredisine çevrildi. 

Öğrenim Kredisi ve Bursu Nedir?

Öğrenim kredisi öğrencilerin üniversite süresince ihtiyaçlarına destek olması için KYK tarafından sağlanan bir faizsiz kredi türüdür. Bu tutar her sene Bakanlık tarafından güncellenmektedir ve öğrencilerin hesaplarına aylık olarak yatırılmaktadır. Öğrenim bursu ise öğrenim kredisinden farklı olarak geri ödemesiz bir destek türüdür. 

Öğrenim Kredisi ve Bursu Tutarı Ne Kadar?

Öğrenim kredisi ve bursunun tutarları aynı orandadır. Burs veya kredi türüne göre rakamlar değişiklik göstermemektedir. Fakat, öğrenim seviyesine göre farklı gösteriyor;
Ön lisans/ Lisans seviyesinden öğrenim gören öğrencilere aylık 2000 TL
Yüksek Lisans seviyesinden öğrenim gören öğrencilere aylık 4000 TL 
Doktora seviyesinden öğrenim gören öğrencilere aylık 6000 TL ödeme gerçekleştiriliyor. 

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

KYK Burs ve kredi başvuruları ile ilgili kesin bir tarih henüz açıklanmadı. Ancak Eylül ayı itibari ile başvuruların alınacağı tahmin ediliyor. Öğrenciler daha sonra birikmiş burs veya kredi ödemelerini toplu şekilde alıyor. Başvurular e-devlet sistemi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor.