KYK'dan Kayseri'de 75 şehit ve gazi yakını öğrenciye ücretsiz barınma

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) 2014 yılında Kayseri'den toplam 75 şehit ve gazi yakını öğrenciye ücretsiz barınma hizmeti verdiği ortaya çıktı.

KYK'dan Kayseri'de 75 şehit ve gazi yakını öğrenciye ücretsiz barınma

KYK'dan elde edilen bilgilere göre devlet yurtlarında 'öncelik kodu'nda yer alan gruplar arasında bulunan şehit ve gazi yakını öğrencilere ücretsiz barınma hizmeti sunulduğu verildiği bilinirken, Kayseri'de ise bu rakamın 11'i şehit yakını ve 64'ü ise gazi yakını olmak üzere toplam 75 öğrenci olduğu öğrenildi. 

KAYSERİ 12'NCİ SIRADA

Kayseri, ücretsiz barınma hizmeti alan öğrencilerin bulunduğu toplam 21 il içerisinde toplam 75 öğrenci ile illeri içerisinde 12. sırada yerini alırken ilk sırada ise toplam 144 öğrenci ile İstanbul geldi. İstanbul'u sırası ile 127 öğrencisi olan Erzurum ve 108 öğrencisi bulunan başkent Ankara takip etti.

TÜRKİYE'DE TOPLAM 1730 ÖĞRENCİ

KYK'dan edinilen bilgilerde yurt genelinde ise toplam olarak 1730 öğrencinin ücretsiz olarak barınma ücreti alan şehit ve gazi yakını olan öğrenciye sahip olduğu kayıtlara geçti. 

Türkiye'de şehit ve gazi yakını olan öğrencilere ücretsiz barınma hizmetinde en az öğrenciye sahip olan yer ise toplam 29 öğrenci ile yavru vatan Kıbrıs oldu. Kıbrıs'ı ise toplam 35 öğrenci ile Edirne izlerken, 3. sırada ise toplam 52 öğrenciye sahip olan Samsun yer aldı: ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ