Leziz magnolia tatlısı nasıl yapılır?
Son zamanların trend tatlısı haline gelen magnolia'nın yapımı merak ediliyor? Magnolia lezzeti, sunumu ve görünümüyle iştah kabartıyor. Peki, magnolia nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…
Son zamanların trend tatlısı haline gelen magnolia’nın yapımı merak ediliyor? Magnolia lezzeti, sunumu ve görünümüyle iştah kabartıyor. Muzlu, çikolatalı, çilekli ve krem şantili gibi birçok farklı şekilde tercih edilen Magnolia sevdikleriniz için en güzel ikram olacak. Magnolia tarifinin tam ölçüsüyle yapımına, malzemelerine, kalorisine ve tüm püf noktalarını sizler için derledik.
Magnolia genellikle çikolata, vanilya, fındık ve karamel gibi lezzetli malzemelerin bir araya getirilmesiyle hazırlanır. Ülkemizde de yaygın olarak tüketilen bu nefis tatlı ile ilgili merak ettiğiniz her şeye haberimizden ulaşabilirsiniz.
Magnolia için gereken malzemeler:
Muhallebisi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
Arası için;
1,5 paket burçak bisküvi
Çilek
Magnolia tatlısının yapım aşaması:
Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alın. Çırpma teli ile çırpın. Ocağa alıp karıştırmaya başlayın. Kıvamı koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, vanilya ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. Muhallebimiz soğurken, ara ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirin. Muhallebiniz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpın. Çilekleri ince dilimler halinde kesin. Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyin. Çilekleri dizin ve üzerine muhallebi ilave edin. Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edin. Afiyet olsun