Leziz mi leziz saray lokumu nasıl yapılır?

Sütlü tatlıların içinde belki de en lezzetli ve sunumu en enfes olan saray lokumu yapımı ise çok pratik. Peki, saray lokumu nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Leziz mi leziz saray lokumu nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sütlü tatlıların içinde belki de en lezzetli ve sunumu en enfes olan saray lokumu yapımı ise çok pratik. Sütlaç gibi hafif olmasın, ama şerbetli tatlı kadar da ağır kaçmasın diyorsanız saray lokumunu deneyebilirsiniz. Hem hafif hem de pratik olan sütlü tatlılar arasında yerini alan saray lokumu tarifiyle tatlı krizlerinize nokta koyabilirsiniz. Sadrazam lokumu ya da sultan lokumu olarak da bilinir.
Saray lokumu malzemeleri nelerdir?
Saray lokumu tatlısı sütlü bir tatlıdır ve ana malzemeleri arasında süte ek olarak tereyağı, nişasta ve şeker gibi besinler vardır. Kırılmadan  sarmak biraz zahmetli olsa da saray sarması tatlısı tarifiyle kolayca yapabilmek mümkündür.
1 paket kadar vanilya
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
3 yemek kaşığı kadar buğday nişastası
4 yemek kaşığı kadar un
1 su bardağı kadar toz şeker
1 litre kadar süt
1 paket kadar krem şanti
2 su bardağı kadar Hindistan cevizi (dışı için)
1 su bardağı kadar süt (ayrı olarak krem şantisi için)

Leziz mi Leziz saray lokumu nasıl yapılır?
Saray lokumu yapılışı:
Yapımı kolay saray lokumu tatlı krizlerinden veya davetsiz gelen misafirler için sıklıkla tercih edilen bir lezzettir. Saray sarması tarifi kolay haliyle hem sizi yormaz hem de tatlı ihtiyacınızı karşılar. İşte saray lokumu yapılışı:
Krem şanti malzemeleri, vanilya, Hindistan cevizi ve tereyağı haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyarak pişirmeye başlayın. Karışımı pişirdikten sonra tereyağı ve vanilya ekleyin ve bir mikserin yardımı ile iyice çırpın. Büyük bir fırın tepsisine öncelikle bir adet yağlı kağıt serin. Böylelikle rulo yapma işlemi sırasında yağlı kağıt yardımcı olacak. Tepsinin üzerine sermiş olduğunuz yağlı kağıdın tamamına Hindistan cevizini serpiştirin. Pişirdiğiniz muhallebi karışımını, yağlı kağıdın üzerine dağıtın. Bu hali ile soğuması için buzdolabına kaldırın. Muhallebi buzdolabında soğuduktan sonra, hazırlamış olduğunuz krem şantiyi muhallebinin üstüne yayın. Son hali ile olabildiğince fazla süre bekletin. Çünkü ne kadar çok beklerse rulo yapması o kadar kolay olur. Son olarak elde ettiğiniz ruloyu istediğiniz şekil ve boyutta keserek servis edin. Afiyet olsun