Lezzet Şöleni Kayseri Usülü Yağlama Tarifiyle Buluşuyor!

Meta Açıklama: Kayseri'ye özgü lezzetler arasında önemli bir yere sahip olan Kayseri usulü yağlama tarifi, damakları şenlendirmeye geliyor. İşte adım atabileceğiniz bu enfes yemek tarifi! Detaylar Kayseri Anadolu Haberde...

Lezzet Şöleni Kayseri Usülü Yağlama Tarifiyle Buluşuyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Usülü Yağlama Tarifi

Malzemeler:

4 adet yufka
250 gram kıyma
1 adet soğan (ince koyarak)
2 yemek kaşığı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Yapılış:

İlk olarak, kıymayı derin bir kaseye alın. İnce kavurma soğanı ekleyin ve tuz, karabiber gibi baharatlarla tatlandırın. Karışımı güzelce yoğurun.

Tereyağını tavada eritin ve kıymalı harcı ekleyin. Kıyma kavrulana kadar ortadan kaybolmak. Ardından pul biberi ekleyin karıştırın.

Yufkaları tezgaha serin ve üzerlerine sürün. Ardından kıymalı harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.

Yufkaları geniş bir rulo şeklinde sarın ve sonunda elde edeceğiniz ruloyu spiral şekilde sararak tepsinin yerleştirilmesini sağlayın.

Bulundukları yer 180 dereceyi buluyor, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika sürüyor.

Pişen Kayseri Usulü Yağlama'yı dilimleyerek sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak yanında yoğurt veya salata ile servis yapabilirsiniz.

Bu pratik tarife, Kayseri'ye özgü lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun!