Lezzet Şöleni: Kayseri Yağlaması
Kayseri mutfağında lezzetli ve pratik tarif denilince akla gelen 'Kayseri yağlaması' dikkat çekiyor. Kayserililerin yöresel lezzeti olan Kayseri yağlaması tarifini vatandaşlar merak ediyor. Kayseri yağlaması nasıl napılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…
Kayseri yağlaması Türk Mutfağı’nda en özel tat olmaya devam ediyor.
Kayserili vatandaşların yöresel lezzetleri arasında kendine özgü bir yere sahip olan Kayseri yağlaması, sofralarınıza lezzet katmaya devam ediyor. Bu lezzetli ve pratik tarifi sizin için derledik!
MALZEMELER
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Unu bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın.
Ortasına süt, sıvı yağ, tuz, toz şeker ve sıcak suyu ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırarak unlanmış bir zeminde açın.
Açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen yağlamaların üzerine tereyağı sürerek servis edin.
Afiyet olsun!