Lezzetli pratik tatlı tarifi – 4 malzemeli puding tarifi

Tatlı krizlerine birebir çözüm olan pudingi, evde yapmak artık kolay. Annelerimizin ocakta pişirdiği gerçek ev yapımı puding tarifini sizler için derledik. Lezzetli ve pratik 4 malzemeli puding tarifi, Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Lezzetli pratik tatlı tarifi – 4 malzemeli puding tarifi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatlı krizlerine birebir çözüm olan pudingi, evde yapmak artık kolay. Lezzetli ve pratik puding yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Sadece 4 malzemeli puding tarifinin püf noktaları ve pişirme önerisine buradan erişebilirsiniz. 

Lezzetli pratik tatlı tarifi – 4 malzemeli puding tarifi

İşte 4 malzemeli puding tarifi

Malzemler

1/4 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
180 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı vanilin
1 çay kaşığı ucu tuz

Yapılışı

Tencereyi ocağa alın ve içerisine nişastayı, şekeri, vanilini, tuzu ekleyin. Üzerine sütü ekleyin ve ocağın altını açmadan iyice karıştırın. Ocağın altını açın ve kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Nişastanın topaklanmaması için kısık ateşte yapmanızı öneririz. Çikolataları ufak parçalar olacak şekilde doğrayın. Kıvam alan pudingin üzerine çikolataları ekleyin. 2-3 dakika homojen olana dek karıştırın ve pudingle beraber pişirin. Tercihinize göre ılık ya da soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Eğer pudingin üzerinin kabuk olmasını istemiyorsanız, soğumaya bıraktığınızda streç filmle üzerini sarabilirsiniz.

Pişirme Önerisi: Çikolataları ekledikten sonra 2-3 dakikadan fazla ocakta tutmamanız kıvamı ve tadı için önemlidir.