Lezzetli ve Kolay Elmalı Turta Tarifi – Pratik Tatlılar

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve ağız sulandıran, kokusu komşulara kapı çaldıran elmalı turta tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Yumuşak hamur ve mis kokulu iç malzemeyle önce sizin, misafirlerinizin beğenisini kazanacak tarife geçelim mi? Ayrıntılar Haberimizde…

Lezzetli ve Kolay Elmalı Turta Tarifi – Pratik Tatlılar

Bugün elmalı turta tarifi ile karşınızdayız. Evde kolay bir şekilde yapılan tatlıların en favorilerinden biri olan elmalı turta, hem pratik hem de çok lezzetli. Bu tarif, malzemelerin kolay bulunabilmesi ve basit hazırlanışı ile ev hanımlarının evinde rahatlıkla deneyebileceği bir tatlıdır. Tatlı haberi ve kurabiye haberleri için bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Tarifimize geçelim mi?

Hamur İçin Gerekli Malzemeler:

2 adet yumurta (orta boy)
250 gr margarin (eritilecek)
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un

İç Malzeme:

4 adet kırmızı elma
8 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı olarak çekilebilir ceviz
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Öncelikle elmalı turta hamuru için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Eritilmiş margarini ve çeşitliliği dağıtarak devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
İç Malzeme için elmaları soyup rendeleyin ve şeker ile birlikte olmayın. Tarçın ve bağlı ceviz ekleyerek iyice karıştırın.
Hamuru merdane yoluyla açıp yağlanmış turta kalıbına yerleştirin. Üzerine elmalı iç harcı yayın.
Turta hamurunun kalan kısmıyla üzerini kaplayın ve yumurta sarısı sürün.
Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra pudra şekeri serperek servis edin.
Bu kolay elmalı turta tarifi, çay saatlerinin ve özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Hem göze hem damağa hitap eden bu leziz tarifini denemek için bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. 
Tarifimizin püf noktası olarak, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Ayrıca kurabiyelerin daha lezzetli olması için, fırının önceden ısıtılmış olması çok önemli. Tatlı haberi ve kurabiye haberleri için Kayseri Anadolu Haberi takip etmeye devam edin. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere hoşça kalın. 
, , , Yumurta, Margarin, Vanilya, Kabartma Tozu, Tarçın, Ceviz