Lezzetli ve pratik - Nar gibi kızarmış tavuk nasıl yapılır?

En özel akşamların yemeği olan nar gibi kızarmış tavuk, her ne kadar zor gibi görünse de evinizde lezzetli ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Fırında kızarmış tavuk yapmanın püf noktaları ve tarifine sitemizden erişebilirsiniz.

Lezzetli ve pratik - Nar gibi kızarmış tavuk nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En şık akşam yemeği sofralarının gözdesi olan kızarmış tavuğu evinizde pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Nar gibi kızarmış tavuk zor gibi görünse de birkaç püf nokta ile fırında kurutmadan tavuğunuzu kızartabilirsiniz. Eğer tavuğunuz dondurucuda ise buzdolabında çözülmesini sağlamak daha doğru olacaktır. Dondurucudan çıkan tavuk ılık oda sıcaklığında veya sıcak suya tutulduğunda bakteri üremesine sebebiyet verir.

Lezzetli ve pratik - Nar gibi kızarmış tavuk nasıl yapılır?

Nar gibi kızarmış tavukta olmazsa olmaz sostur. Bütün tavuğunuzu soslamadan önce çatalla üzerine delikler açıp tuzla ovalayın, ardından hazırladığınız sosu içine ve dışına iyice yedirin. Fırında pişirirken kurumasını istemiyorsanız üzerine tereyağı sürebilirsiniz ve mutlaka pişirme torbası kullanın. Pişirmeden önce 200 derece de ısıtılmış fırında pişirmek bir diğer önemli nokta… Nar gibi kızarmış tavuk için malzemeler şöyle…

1 bütün tavuk
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı dolusu tereyağı
1 buçuk su bardağı yoğurt
1 kaşık zeytinyağı

Yapılışı: Bütün tavuğu yarım limon ovalayarak yıkayalım. Bütün sos malzemelerini bir kapta karıştıralım. Tavuğun üzerine çatal ile delikler açalım ardından hazırlanan sosu tavuğun her yerine yedirelim. Eğer vaktiniz varsa soslu tavuğu 3 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Bekleyen tavuğun üzerine parça tereyağı atıp pişirme torbasına alın ve önceden ısıtılmış fırına verebilirsiniz. 45 dakika pişirdikten sonra poşeti kesip yine üzerine tereyağı sürün. Afiyet olsun.