Lezzetli ve pratik - Şekerpare tarifi - Türk Mutfağı

Şerbetli tatlıların en lezzetlisi olan şekerpare tatlısının tarifini sizler için derledik. Lezzetli ve pratik olan bu tarif Osmanlıdan günümüze kadar gelmiştir. Şekerpare tarifinin püf noktaları ve yapılışı, Kayseri Anadolu Haber'de…

Lezzetli ve pratik - Şekerpare tarifi - Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şerbetli tatlıların en lezzetlisi olan şekerpare tatlısının tarifini sizler için derledik. Osmanlıdan günümüze kadar gelen bu tatlının çeşitli yapım teknikleri bulunuyor.  Dolayısıyla adı şerbetli kurabiye olarak da geçiyor. İster limon kabuğu ister portakal kabuğu ile aromatik bir tat katabilirsiniz. İşte, tüm detaylarıyla şekerpare tarifi…

Malzemeler
4 su bardağı un
5 tepeleme yemek kaşığı irmik
180 gram oda sıcaklığında tereyağı (13 yemek kaşığı)
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
3,5su bardağıtoz şeker
3,5su bardağısu
2-3damlalimon suyu

Üzeri için:

1adetyumurta sarısı

Yapılışı: Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye aktarın. Şeker eriyip su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin. Şerbetiniz hazır! Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şekerpare hamuru için gerekli olan un ve irmik hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarın ve güzelce karıştırın. Ardından irmiği  ilave edin. Unu da ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tepsiye oval şeklini vererek dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal ile üzerine şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal ile üzerine şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şekerparelerinizi 20 dakika kadar pişirin. Fansız ayar kullanın, pişme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir bu nedenle kontrollü pişirin. Ardından fırından şekerparelerinizi alın. Oda sıcaklığında 3-4 dakika kadar dinlendirin. Soğuk şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine azar azar gezdirin. Dağılma riskini bu şekilde azaltmış olursunuz. Şerbeti birden dökmeyin. Azar azar verin. En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.