Lezzetli ve pratik tatlı tarifleri – Keşkül tarifi – Osmanlı Mutfağı

Bilinen en eski tatlı olan keşkül tarifini sizler için derledik. Osmanlı Mutfağından günümüze kadar gelen keşkül tarifi, hem lezzetiyle hem de tarihçesiyle oldukça dikkat çekiyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, bu lezzetli ve pratik tatlı tarifini tüm püf noktalarıyla paylaştık.

Lezzetli ve pratik tatlı tarifleri – Keşkül tarifi – Osmanlı Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keşkül tatlısı bilinen en eski tatlıdır. Lezzetli ve pratik olmasıyla da evde çok kolay yapabilirsiniz. Ayrıca tarihi Osmanlı’ya kadar dayanıyor. Keşkül adı aslında, dervişlerin kendilerine verilen yemekleri koydukları kabın adıdır. Dervişler kibirlerini ve gururlarını yenmek için ellerinde keşkül kabı ile dilenmeye çıkarlardı. 

Lezzetli ve pratik tatlı tarifleri – Keşkül tarifi – Osmanlı Mutfağı

Bu kadar derin bir tarihe sahip olan bu tatlı, aynı zamanda eşsiz tadıyla da sizi mest edecek. Evinizde kolayca yapabileceğiniz keşkül tatlısının yapılışı ve püf noktasını paylaştık. İşte detaylar…

Malzemeler
1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem 
1 çay bardağı toz Hindistan cevizi 
1 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Üzeri için Antep fıstığı, ceviz, badem, Hindistan cevizi vb.

Yapılışı: Badem ve Hindistan cevizi karıştırılarak üzerine az miktarda süt eklenir ve mutfak robotunda çekilir. Bir tencereye şeker ve pirinç unu konularak karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenir. Karıştırılır ve ocaktan alınır. Tencere ocağa alınır. Orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Bademli karışım eklenir. İlk sıcaklığı geçince soğumadan kâselere boşaltılır. Soğuyunca süslemesini yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Püf noktası: Keşkül gibi tatlılar çok yoğun kıvamda olmamalı. Eğer buğday nişastası kullanırsanız yoğun bir kıvam elde edersiniz, pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası kullanabilirsiniz.