Lise Mezunları dikkat! Başvurular Başladı...

KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı. Adayları sınav heyecanı sardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberlerinde…

Lise Mezunları dikkat! Başvurular Başladı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çift yıllarda gerçekleştirilen ve kamuya personel alımlarında kullanılan ortaöğretim KPSSP94 puan türü ile birçok alanda kamuya başvuru yapmak mümkün. Sınav, destek personeli, özel güvenlik, temizlik personeli başta olmak üzere çok sayıda alanda kamuda iş arayan lise mezunlarına istihdam imkânı sunuyor.

Meslek Lisesi Mezunları Daha Şanslı 

Kamuya personel alımlarında mezuniyet şartı aranabiliyor. Adaylar mezun oldukları alanın türüne göre çıkan özel ilanlara başvuruda bulunarak eğitimini aldıkları meslek türlerinde çalışma imkânı buluyor. 

Lise Mezunları dikkat! Başvurular Başladı...

KPSS Ortaöğretim Başvuruları Başladı mı? Kimler Başvurabilir?

KPSS Ortaöğretime en az lise düzeyinde mezuniyete sahip her aday başvurabiliyor. Başvurular ise18-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında http://www.osym.gov.tr  üzerinden online olarak yapılacak. Sınav ise 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için başvuru ücreti ise 350 TL olarak belirlendi. Adaylar ödeme işlemlerini ÖSYM web sitesi ve anlaşmalı bankalardan yapabilecek. 

Başvuru kılavuzu ve detaylı bilgiye adaylar http://www.osym.gov.tr üzerinden ulaşabiliyor.