Liste güncellendi! Sucukta sahtecilik yapan firmalar çoğaldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahteciliği yapanların listesi güncellendi ve listede, sucuğu ile ünlü şehirler yer aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Liste güncellendi! Sucukta sahtecilik yapan firmalar çoğaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahteciliği yapanların listesi güncellendi. Yapılan incelemeler sonucunda, bazı sucuk firmalarının ürünlerinde 'tek tırnaklı' hayvan eti kullanıldığı tespit edildi. Listede Afyonkarahisar ve Kayseri yer aldı.

İki şehir kendi sucuğu ile övünüyordu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın güncellediği gıda sahteciliği listesinde, Türkiye’nin sucuk konusunda adını duyurmuş iki şehri olan Afyon ve Kayseri de yer aldı. Her iki şehir, uzun yıllardır kendi sucuğunun kalitesiyle övünüyor ve aralarındaki tat karşılaştırmalarıyla dikkat çekiyordu. Ancak, şimdi bu iki şehirde üretilen sucukların gıda sahteciliği gündeme geldi. 

Afyon'da yüksek oranda dana eti, Kayseri'de kaliteli içerik

Afyon sucuğu, kendine özgü lezzeti ve yüksek dana eti oranı ile tanınırken, Kayseri sucuğu da kendine has tadıyla öne çıkıyor. Afyonlu üreticiler, sucuklarının daha fazla dana eti içerdiğini ve bu nedenle daha lezzetli olduğunu savunuyor. Kayserililer ise, kendi sucuklarının geleneksel ve kaliteli bir yapıya sahip olduğunu ileri sürerek, aralarındaki rekabet bazı günler gündeme geliyordu.

Listede Afyon, Kayseri İzmir...

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği denetimleri kapsamında yaptığı analizler sonucunda birçok sucuk firmasının ürünlerinde 'tek tırnaklı eti' ve 'sakatat' kullandığı tespit edildi. Listede Afyon ve Kayseri’nin yanı sıra İzmir, Konya ve Balıkesir’ de yer aldı. Denetimlerde Kayseri'deki sucuk firmaları ise şunlar; Özmenoğlu Et ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Başyazıcıoğlu, Erciyes Sakatat Et ve Tavuk Deri Gıda İnşaat Sanayi Limited Şirketi…

Liste güncellendi! Sucukta sahtecilik yapan firmalar çoğaldı