Litresi 600 TL'yi bulabilir!

Zeytin yağına gelen zamlardan sonra Tariş Zeytin zeytinyağı alım fiyatını 295 lira olarak belirlemişti. Sektör temsilcilerine göre zeytin yağının litre fiyatı 600 TL'yi bulabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Litresi 600 TL'yi bulabilir!

Geçtiğimiz günlerde TARİŞ Zeytin zeytinyağı alım fiyatını 295 lira olarak belirledikten sonra gerekirse yeni fiyat düzenlemesi yapabileceği duyurulmuştu. Zeytin yağı sektör temsilcilerine göre zeytin yağının litre fiyatı 600 TL'yi bulabilir.

Zeytin yağı, insan sağlığı açısından en sağlıklı besinler arasında bulunmasıyla en çok tercih edilen yağ kategorisi arasında yer alıyor. Fiyatı git gide artış gösteren zeytin yağının ilerleyen dönemlerde artacağı düşünülüyor.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 'İçinde bulunduğumuz sezonda kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır. Her zaman olduğu gibi Birliğimizin en önemli hedefi üreticiden aldığı kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmaktır. Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek gerekirse yeni düzenlemeler yapacağız.' cümlelerini kullanmıştı.

Başkan Sürek'in yaptığı açıklamadan sonra, son aylarda enflasyona ve düşük üretime oranla fiyat artışı gösteren zeytin yağının gelecek olan yeni fiyat düzenlemesiyle 600 TL'yi bulabileceği öngörülüyor.