Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi - Türk Mutfağı

Acılı ezme, Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biridir. Bütün et yemeklerinin yanına çok yakışan pratik acılı ezme tarifi için detaylar haberimizde...

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi - Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evde de rahtlıkla hazırlayabileceğiniz lokanta usulü acılı ezme lezzetli, pratik ve sağlıklı bir meze çeşitidir.

Mezeyi yapmak için gerekli malzemeler

- 4 adet orta boy domates

- 2 adet yeşil biber

- 1 adet kırmızı biber

- 1 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 kaşık biber salçası 

- 2 yemek kaşığı nar ekşisi

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1/4 demet maydanoz

Yapılışı

- Domatesleri, biberleri, soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Bir kaseye alın.

- Nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber, biber salçası ve tuzu bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.

- Maydanozu ince ince kıyın ve salataya ekleyin. İyice harmanlayın.

- Buzdolabında bir saat dinlendirin. 

- Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Öneri

- Buzdolabında sakladığınız acılı mezeyi 4 gün bozulmadan yiyebilirsiniz.

- Baharat oranını damat tadınıza ve kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

- Sunum aşamasında cevizle yada maydanozla süsleme yapabilirsiniz. 
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi - Türk Mutfağı