Lokmalık kurabiye tarifi – Tuzlu kurabiye tarifi - Pratik kurabiye tarifi
Lezzetin doruklarına çıkmak için hazırlanan çörek otlu kurabiyeler, misafirlerinize enfes bir ikramlık olacak. Pratik bir şekilde hazırlanan bu lokmalık tuzlu kurabiyeler, her lokmada size eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in kayseri haberinde…
Bugün mutfakları şenlendiren bir tarifle karşınızdayız. Çörekotlu kurabiyeler, evinizi saran muhteşem kokularıyla sizi cezbetmeye hazır. Yumuşacık dokusu ve kıyır kıyır lezzetiyle bu kurabiyeler, her yaş grubundan damakları mest ediyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, sofralarınıza farklı bir tat katmak isteyenler için ideal.
İşte tarifimizin hazırlanışı...
Malzemeler;
250 gr tere yağ
1 cay bardagı sıvı yağ
2 yumurta (akı içi için sarısı üzeri için)
4 yemek kaşığı pudra sekeri
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı corekotu
4yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
Un (yaklaşık 5 su bardağı ama siz dikkatli ekleyin)
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına un hariç malzemeleri ekleyip homojen olana kadar karıştırıyoruz
Yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Minik misketler yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp 185 derece alt üst ayarda fırında üzerleri ve altları kızarana kadar pişiriyoruz.
Uzun sure bayatlamaz. Saklama kaplarında muhafaza edebilirsiniz.
Şimdiden herkese afiyet olsun.