Lübnan'da neler oluyor? – Herkesin elinde tek tek patladı!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 30 dakika boyunca süren patlamalarda 9 kişi hayatını kaybederken, 2800 kişi yaralandı. Lübnan'da neler oluyor? Vatandaşlar, herkesin elinde patlayan çağrı cihazlarının patlama sebebini araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Lübnan'da neler oluyor? – Herkesin elinde tek tek patladı!

Lübnan’da Hizbullah mensuplarının haberleşme aracı olarak kullandıkları çağrı cihazları eş zamanlı patlatıldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı biri çocuk 9 kişinin öldüğünü 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıklarken, yaralanmaların çoğunun el veya karın bölgesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Tüm dünyada infial yaratan bu olayın yankıları devam ederken, İsrail’in istihbarat teşkilatı MOSSAD’ın Lübnan’da Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarının pillerine patlayıcı yerleştirdiği iddia ediliyor. Söz konusu çağrı cihazlarının modellerinden ikisi ABD, biri ise Tayvan’da üretiliyor.

Hizbullah açıklama yaptı: 'Hakkı olan cezayı alacak'

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail’in ‘pager’ isimli çağrı cihazlarına sızıp patlattığını iddia etti. NNA yaptığı açıklamada, ‘Beyrut'un güney banliyöleri ile Lübnan'ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı. İsrail tarafından yüksek teknoloji kullanılarak pager sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralı olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi’ ifadelerinde bulundu.

Lübnan'da bazı çağrı cihazlarının, sahiplerinin üzerindeyken patladığı anlar sosyal medyaya da yansıdı. Görüntülerde, çağrı cihazlarının sinyal vermesiyle sahipleri tarafından ellerine alındığı ve bu esnada patladığı görüldü. Yaralanan çok sayıda kişinin Hizbullah mensubu olduğu kaydedilirken, ‘Çağrı cihazlarını kullanmayın’ çağrısında bulunuldu.

Lübnan Hizbullahı sivilleri hedef alan çağrı cihazlarının patladığı saldırıdan tamamıyla İsrail’i sorumlu tutarak, ‘Bu günahkar saldırı için ister beklesin ister beklemesin hakkı olan cezayı alacak’ ifadelerinde bulundu.