Madde bağımlılığını bırakan gençler Umre'de

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve Alkol Ve Madde Bağımlılığı Tedavi Ve Eğitim Merkezi (AMATEM) işbirliğinde uyuşturucu madde bağımlılığını bırakan gençler Umre'ye gönderildi.

Madde bağımlılığını bırakan gençler Umre'de

Kayseri'den de 1 kişinin bulunduğu madde bağımlılığını bırakan Umre yolcularının Türkiye genelinde ise 30 kişi olduğu ortaya çıktı.

İLK DEFA UYGULANDI

DİB'den edinilen bilgilere göre, madde bağımlılığını bıraktığı kesin olarak saptanan gençlerin Umre'ye gönderilmesi projesinin Türkiye'de ilk defa ve pilot olarak uygulandığı ifade edildi.  DİB tarafından, Türkiye'de 10 civarında şehirden toplam 30 kişinin Umre'ye gönderildiği bilgisi verilirken, Kayseri'den de 1 gencin Umre'ye yolcu edildiği de belirtildi.

İYİ HİSSETMELERİ İÇİN YAPILDI

DİB tarafından paylaşılan bilgilerde AMATEM ile ortaklaşa olarak gerçekleştirilen projede madde bağımlılığını kesin olarak bıraktığı görülen gençlerin, manevi duygularının gelişerek, kendilerini daha iyi, daha huzurlu hissetmeleri, uyuşturucu bağımlılığından kalıcı olarak kurtulmaları ve bu hallerini pekiştirmeleri için böyle bir uygulama başlattıkları belirlendi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ