Madeni paralarla ilgili yeni düzenleme

Türk lirasının değer kaybetmesi, diğer yabancı para birimlerinin rekor seviyedeki artışı, madeni paralarda yeni düzenlemeye sebep oldu. Darphanenin madeni paralarla ilgili yeni düzenlemesinin detayları Kayseri Anadolu Haber'de…

Madeni paralarla ilgili yeni düzenleme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk lirasının değer kaybetmesi, diğer yabancı para birimlerinin rekor seviyedeki artışı, madeni paralarda yeni düzenlemeye sebep oldu.  Artan maliyetlerden dolayı en büyük madeni para olan 1 TL’nin maliyeti 2,81 TL’ye yükselmesi gerekçe gösterilerek madeni paraların boyutları ve gramajları üzerinde düzenlemelere gitmek zorunda kalındı. 

Madeni paralarla ilgili yeni düzenleme

Yapılan bu yeni düzenleme bazı sorunları beraberinde getirdi. Yeni çıkarılan madeni paralar gramaj ve boyutundan dolayı otomatlar tarafından algılanmadığı tespit edildi. Darphane yetkilileri ise bu konuyla ilgili eski madeni paraların toplanarak piyasadan çekilebileceğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; “Son zam oranlarının ardından ceplerde taşınacak para miktarının artması, kâğıt banknot basımının zaruri ve ertelenemez hale gelmesine sebep olabilir” dedi.