Mahalle sakinleri şikayetçi: Çocuk parkı mı çöplük mü?

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir parkan yanında çöp birikintilerinin olması, çocukların sağlığına olumsuz etki olacağı için vatandaşların tepkisine yol açıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Mahalle sakinleri şikayetçi: Çocuk parkı mı çöplük mü?

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkın yanındaki çöp birikintileri vatandaşın tepkisine neden oldu. Yaşanan durumdan dolayı yetkililere acil çağrıda bulunan vatandaşlar buradaki çöplerin çocukların sağlığına olumsuz etki edebileceği düşünülüyor.

Kayseri’nin kalabalık mahallelerinden olan merkeze yakınlığıyla bilinen Battalgazi Mahallesi’nde bazı parklarda bulunan çöp birikintileri vatandaşları isyan ettirdi.

Çocuk sağlığını olumsuz etkileyeceği için çöplerin parkın yanına atılmaması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, bu sıkıntı ile uzun bir süredir baş etmeye çalıştıklarını belirtirken çöplerin park yanında biriktirilmemesi, bunun yerine bir ya da birkaç konteyner konulmasını talep ediyor.

Mahalle sakinleri, çöp birikintilerinin park yanında bulunmasından rahatsız olduklarını dile getirerek, ‘Geçtiğimiz dönemde bu sorunla birçok kez karşı karşıya kaldık fakat buna herhangi bir çözüm de getirilmedi. Burada gün içerisinde birçok çocuk oyun oynuyor. Parkın içerisinde kapsamlı temizlikler yapıldıktan sonra kirliliğin önüne geçildi fakat buraya çöp atılmasına bir türlü engel olunamadı. Burada çöplerin bulunması, çocukların sağlığı açısından oldukça zararlı. Bunu önlemek adına yetkili birimlerin ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. burada yaşayan bazı insanlar da bu konuda aşırı duyarsız. Gerekirse buraya çöp atanların tespit edileceği bir sistem geliştirilsin, caydırıcı olması yönünden de cezai işlem uygulansın’ ifadelerinde bulundu.

Mahalle sakinleri şikayetçi: Çocuk parkı mı çöplük mü?Mahalle sakinleri şikayetçi: Çocuk parkı mı çöplük mü?Mahalle sakinleri şikayetçi: Çocuk parkı mı çöplük mü?