Maliye Kayserililerin Peşinde!

Kira gelirlerinden vergi vermesi gereken ev sahipleri için beyanname verme süresi sona erdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamalar sonrası, maliye düğmeye bastı ve tüm kiracılar ile ev sahipleri inceleme altına alındı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Maliye Kayserililerin Peşinde!

Kayseri Vergi Dairesi bu kapsamda hareket ederek, kentte kira geliri elde eden ancak beyanname vermeyen veya beyannamede usulsüzlük yapan ev sahiplerinin peşine düştü. Hesaplar bir bir incelenirken diğer yandan Kayseri’deki mülk sahiplerinin gelirlerini beyan etmemesi durumunda cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği ve pişmanlık başvurusu ile vergi borçlarını cezasız ödeme imkânına sahip oldukları da belirtildi.

Maliye Kayserililerin Peşinde!

Pişmanlık Uygulamasıyla Kayserili Mükelleflere Cezasız Ödeme Fırsatı

Kayseri’de kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 5 Nisan’da sona eren beyanname verme süresi doldu. Ancak beyanname vermeyen Kayserili mükellefler, pişmanlık hükmünden faydalanarak gecikme cezası olmadan vergi borçlarını ödeyebilecek. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde kira, ücret ve diğer kazançlardan dolayı 1 milyon 811 bin kişi beyanname sundu. Kayseri’de de bu sayının yüksek olduğu, ancak beyanname vermeyen mükelleflerin vergi daireleri tarafından incelemeye alındığı belirtiliyor.

Maliye Kayserililerin Peşinde!

Kayseri'de Beyanname Vermeyen Ev Sahipleri Tespit Ediliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Kayseri'deki mülk sahipleri de dâhil olmak üzere beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellefi tespit etti. Kayseri Vergi Dairesi, bu mükelleflerin takibe alındığını ve kısa süre içinde cezai işlemler uygulanmadan önce pişmanlıkla beyanname verilmesi gerektiğini duyurdu.

Kayseri’deki mükelleflerin de merak ettiği pişmanlık uygulamasıyla ilgili en sık sorulan sorular ve yanıtları;

Maliye Kayserililerin Peşinde!

Kimler pişmanlıkla beyanname verebilir?

Yıllık 21 bin liranın üzerinde konut, 150 bin liranın üzerinde iş yeri kira geliri olan Kayserili mülk sahipleri gelir vergisi ödemekle yükümlüdür. Gelir elde eden ancak beyanname vermeyen mükellefler, vergi dairesi tarafından resmi yazı gelmeden önce pişmanlık başvurusunda bulunarak cezasız ödeme yapabilirler.

Kayseri Vergi Dairesi'ne nasıl başvuru yapılır?

Kayserili mükellefler, doğrudan vergi dairesine giderek pişmanlıkla beyanname sunmak istediklerini belirten bir dilekçe ile başvurabilirler. Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden ‘Hazır Beyan Sistemi’ aracılığıyla da pişmanlık seçeneği işaretlenerek beyanname sunulabilir.

İlk taksiti ödemeyen Kayserili mükellefler ne yapmalı?

Gelir vergisi her yıl mart ayında beyan edilir ve iki taksitte ödenir. İlk taksiti zamanında ödememiş olan Kayserili mükellefler, her gecikme ayı için %3,5 gecikme zammı ödemek zorunda kalabilirler. Borçların icra takibine girmemesi için ödemelerin hızla yapılması gerekmektedir.

Kayseri’de vergi borcu taksitli ödenebilir mi?

Kayserili mükellefler, gerekli şartları sağladıkları takdirde vergi borçlarını tecil faizi ile birlikte taksitler halinde ödeyebilirler. Kayseri Vergi Dairesi de bu konuda mükelleflere yardımcı olacak.