Maliyetler Patladı - Doğum günü pastasında yeni trend!

Doğum günü pastalarının maliyeti pahalıya patladı. Evde hazırlanan doğum günü pastalarıyla, hazır alınan pastaların fiyatlarının maliyet bakımından hemen hemen aynı olması vatandaşları yeni trende sürükledi.

Maliyetler Patladı - Doğum günü pastasında yeni trend!

Doğum günü pastalarının maliyetinin artmasıyla birlikte insanlarda yeni pasta trendi oluştu. 'Yaz Pastası' olarak bilinen meyveli pasta doğum günlerinin kurtarıcısı oluyor.

Doğum günü pastalarının maliyetinin artmasıyla birlikte vatandaşlar, daha sağlıklı ve uygun fiyatlı alternatiflere yönelmeye başladı. Son zamanlarda trend olan ve genellikle karpuzdan oluşan ‘Yaz Pastası’ pratik yapımı ve lezzetiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Temel olarak karpuzdan yapılan bu pastanın üzeri isteğe bağlı olarak çeşitli meyvelerle süslenebiliyor.

Maliyetler Patladı - Doğum günü pastasında yeni trend!

Yapımı çok pratik olan bu pastaya karpuzu dış kabuğundan yuvarlak şekilde sıyırarak başlıyoruz. Karpuzun içini bütün şekilde aldıktan sonra pasta formunu alacak şekilde karpuzun kenarlarından kesiyoruz. Bu işlemi pasta kalıbı ile de yapabilirsiniz.

Pasta formuna getirdiğimiz karpuzun üzerine üzüm, erik, çilek veya dilediğiniz meyveyi ekleyerek renkli bir sunum elde edebilirsiniz. Sağlık açısından da yeni bir alternatif sunan bu yaz pastası, glüten alerjisi olan insanlarında favorisi oluyor.   

Sosyal medyada da popülerliği yayılan, ‘Yaz Pastası’ hem ekonomik hem de sağlıklı bir seçenek olarak doğum günü kutlamalarında tercih ediliyor.