Mame Thiam'a, Sarı-Kırmızılı kulüp de talip oldu

Kayserispor tarihine 'En çok gol atan yabancı futbolcu' olarak geçen Mame Thiam, TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yeni yükselen Eyüpspor ve Göztepe'nin transfer hedefinde. Senegalli futbolcunun Pendikspor ile 3 yıllık sözleşmesi bulunuyor. Galatasaray'ın da ilgilendiği Thiam, nasıl bir yol izleyecek? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Mame Thiam'a, Sarı-Kırmızılı kulüp de talip oldu

Kayserispor tarihine ‘En çok gol atan yabancı futbolcu’ olarak geçen Mame Thiam’a teklif yağıyor.

TFF 1. Lig’den Süper Lig'e yeni yükselen Eyüpspor’dan sonra, Göztepe de Senegalli oyuncu için kolları harekete geçti. Ligin ilk yarısında Kayserispor formasıyla 11 gole imza atan ve Pendikspor’a transfer olan Thiam’a, yurtdışından da teklif geldiği öğrenildi.

Mame Thiam'a, Sarı-Kırmızılı kulüp de talip oldu

Kayserispor’a büyük katkı sağladı

Kayserispor’a ,1 milyon 700 bin Euro kazandırarak giden ve vefa gösteren Thiam'ın, küme düşen takıma gittiği için pişmanlık yaşadığı ileri sürüldü. Adı bir süre Galatasaray ile de anılan Senegalli futbolcu, Kayserispor'a Fenerbahçe’den transfer olmuştu. Thiam'ın Kayserispor'dan ayrıldıktan sonra Sarı-Kırmızılı takımın hücum yollarında ciddi sıkıntı yaşandı.

Mame Thiam'a, Sarı-Kırmızılı kulüp de talip oldu

Pendikspor ile sözleşmesi devam ediyor

Senegalli futbolcu, Kayseri macerasının ardından Pendikspor ile 3 yıllık anlaşma sağlamıştı. Ancak kariyerine 1. Lig'de devam etmek istemediği iddia edilen Thiam'ın Süper Lig'den transferi değerlendireceği, geleceği hakkında önemli karar vereceği konuşuluyor.

Mame Thiam'a, Sarı-Kırmızılı kulüp de talip oldu

Arda Turan Mame Thiam'ı Eyüpspor’a istiyor

Özellikle Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan'ın yönetime 'Mame Thiam’ı istiyorum' dediği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Gol krallığı yarışında Mauro Icardi, Edin Dzeko ve Rey Manaj gibi usta isimlerle uzun bir süre yarışan Thiam'ın, Eyüpspor’a Süper Lig'de iddialı bir takım kurması halinde gideceği şartını koyduğu öğrenildi. Birçok kulübün radarında olan Thiam'ın, nasıl bir yol izleyeceği merak oldu.

Kayserispor'dan ayrılırken, büyük vefa göstermişti

Kayserispor tarihine adını altın harflerle yazdıran Mame Thiam, Kayseri'den ayrıldıktan sonra büyük bir vefa örneği göstererek, "Ayrılık vakti geldi. Sevgili Kayserispor ailem, hep birlikte inişli çıkışlı 2,5 sezon geçirdik. Birlikte üzüldük, birlikte sevindik ve hep bir arada büyük bir aile olduk. Başta bana güvenen başkanlarımız Berna Gözbaşı ve Ali Çamlı’ya, ardından Kayserispor forması altında birlikte ter döktüğüm takım arkadaşlarıma; hocalarım Hikmet Karaman, Çağdaş Atan ve Recep Uçar'a, arka planda emek verenlere, sağlık ekibine, kulüp personeline ve tabii ki cefakâr Kayserispor taraftarına her şey için teşekkür ederim. Bundan sonrası için hepinize başarılar dilerim” diye duygusal bir mesaj paylaşmıştı.