Markalar kaldığı yerden devam ediyor... Boykot unutuldu!

İsrail'in Filistin'e saldırıları nedeniyle dünya genelinde çok sayıda kişi İsrail'i destekleyen firmaları ve ürünleri boykot etmeye başlamış bunun neticesinde boykot kampanyaları düzenlenmişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Markalar kaldığı yerden devam ediyor... Boykot unutuldu!

7 Ekim 2023 tarihinden itibaren çatışmaların sürdüğü İsrail-Filistin olaylarında gelişmeler sürürken çok sayıda insan İsrail’in zulmüne destek olan küresel firmaları boykot etmeye başlamıştı. Ancak boykot kampanyalarının olayların üzerinden geçen bir yılın ardından zayıfladığı göze çarpıyor.

Raflara geri döndü!

Marketlerin tüketicilerin tepkisinden dolayı raflardan bir süreliğine kaldırdığı başta gazlı içecek grubu olan Coco Cola ürünleri olmak ürünlerin raflara geri döndüğü gözlemlendi. Aynı şekilde yabancı menşeili fast food zinciri restoranlarında da gözle görülür kalabalık olduğu görülüyor. 

Kabullendik mi?

Bazı vatandaşlar yaşanan saldırıların üzerinden geçen zamanın etkisiyle boykot kampanyalarının normalleştiğini ancak İsrail zulmünün hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak boykot kampanyalarının sürdürülmesinin gerekliliğine dikkat çekti. 

Davet ediyorum!

Markette alışveriş yaparken boykot ürünleri olarak adlandırılan ürünleri almamaya gayret gösteren bir vatandaş sosyal medya hesapları vasıtasıyla yaptığı paylaşımlarda boykot listelerini paylaştığını ve diğer vatandaşları da duyarlı olmaya davet ettiğini söyledi.