Market'ten Aldım 1 lira, Eve Geldim 5 lira!

Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel olarak basılan ve kullanılan madeni 5 liralar dolaşımda yer alıyor. Ancak vatandaşların koleksiyon değeri ve hatıra para düşüncesi ile saklaması sonucu piyasa içerisindeki payı gün geçti azalıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber, Kayseri haberlerinde…

Market'ten Aldım 1 lira, Eve Geldim 5 lira!

Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel olarak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 100 milyon adet tek seferlik olarak basılan madeni 5 liralar alışveriş esnasında gözden kaçabiliyor. Öyle ki 1 tl olarak kullananlar veya bu paranın tedavülde olduğunu bilmediği için ödeme kabul etmekte tereddüt eden esnaflar bile olabiliyor. 

Market’ten aldım 1  evde 5 lira...

Dikkatsizlik sonucunda 1 lira gibi algılanan ve kullanılan madeni 5 liralar, özellikle yoğun market ve esnaf tarafından vatandaşlara 1 tl gibi verilirken vatandaşlarda madeni 5 liraları 1 tl zannederek alışveriş esnasında kullanabiliyor. Alışveriş yapan vatandaşların ve esnafların bu konuda biraz daha dikkatli olması gerekiyor.

Market'ten Aldım 1 lira, Eve Geldim 5 lira!

500 Milyonluk Dolaşım... 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan madeni 5 liraların piyasa içerisindeki toplam dolaşım miktarı ise 500 milyon lira olarak belirtiliyor. Mevcut durumda madeni para olarak piyasada: 

5 kuruş
10 kuruş
25 kuruş
50 kuruş
1 lira
5 lira yer almakta.