Marketten Almaya Son! – Evde Ice Tea Yapımı – Serinleten Lezzetler

Özellikle sıcak havalarda serinleten lezzet arayanların kapısını çaldığı 'Ice Tea'yi artık marketten almanıza gerek yok! Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarifle, hem çocuklarınıza organik bir içecek hazırlayabilir hem de misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Marketten Almaya Son! – Evde Ice Tea Yapımı – Serinleten Lezzetler

Sıcak havalarda serinlemek için soğuk içecek ihtiyacı duyan vatandaşlara özel bir tarifle geldik! Hazırlayacağımız bu tarifle Ice Tea’yi artık marketten almanıza gerek yok. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem çocuklarınıza organik bir içecek hazırlayabilir hem de misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Evde Kolaylıkla Ice Tea Hazırlayın

İşte Tarifin Detayları:

Malzemeler:

3 adet şeftali
1 çay bardağı şeker
5 su bardağı su

Çay İçin:

2 adet demlik poşet çay
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Şeftalileri doğrayın ve uygun bir tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın. Şeftaliler kaynarken bir yandan da çayı hazırlayın. Poşet çayları sıcak suyun içine atarak 5 dakika kadar demlemeye bırakın. 5 dakika sonunda çay poşetlerini iyice sıkarak çıkarın ve çayı soğumaya bırakın. Şeftaliler kaynadıktan sonra ocaktan alın ve süzgeç yardımı ile kaşıkla bastırarak iyice suyunu sıkın. Şeftali suyunu ve çayı soğumaya bırakın. Çay ve şeftali suyu soğuduktan sonra bir şişenin içine önce şeftali suyunu, ardından hazırlanan çayı ilave edin ve dolapta soğumaya bırakın. Servis ederken buzla servis etmeniz önerilir. Afiyet olsun!