Mart ayında jandarma alanında 32 trafik kazası 36 yaralanma

Kayseri'nin jandarma kontrolünde bulunan kırsal yollarında meydana gelen kazaların sayısı 2016 yılı Mart ayında 32 oldu.

Mart ayında jandarma alanında 32 trafik kazası 36 yaralanma

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan edinilen bilgilerde Kayseri'de 2016 yılı Mart ayı içerisinde meydana gelen kazaların sayısı 32'yi bulurken, meydana gelen kazalarda ölüm yaşanmadı, yaralı sayısı ise 36'ya ulaştı.  

MERKEZDE KAZA DA YARALANMA DA DAHA FAZLA 

Trafik kazaları konusunda edinilen bilgilerde 2016 yılı Mart ayı içerisinde meydana gelen kazaların, kırsala kıyasla merkezde daha fazla yaşandığı belirlenirken durum şöyle oldu: merkez trafik kazası miktarı 775, ölüm 5, yaralanma 461, kırsal trafik kazası miktarı 32, ölüm yok ve yaralanma 36. 

KAYSERİ YARALANMADA 29'UNCU 

Kırsal kesimlerde meydana gelen kazalarda yaralanma miktarlarına bakıldığında iller arasında Kayseri 29'uncu geldi. Kendi ölçeğinde ve bazısı da kendinden küçük ölçekte olan şehirler arasında kırsal kazalarında yaşanan yaralanma miktarlarında en gerilerde bulunan Kayseri'nin Niğde, Sakarya, Malatya, Isparta, Burdur ve Aydın gibi illerin gerisinde kaldığı ortaya çıktı.   

EN TÜKSEK İZMİR, MANİSA VE ANTALYA

Kırsal alanlarda yaşanan trafik kazalarında oluşan yaralanmaların en çok olduğu iller ise her biri yüzün üzerinde bulunan İzmir, Manisa ve Antalya çıktı. Buna göre İzmir'de 158 yaralanma, Antalya'da 162 ve Manisa'da ise 116 kişi Mart ayında yaralandı. İller içerisinde en az yaralanma da sırası ile şu illerde gerçekleşti: 'Van, Ardahan-Bitlis, Kilis-Iğdır-Tunceli'. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ