MasterChef, Manisa Kebabı Tarifi!

MasterChef yarışma programında dün akşam yayımlanan ve damak çatlatan o lezzetin detaylarını sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

MasterChef, Manisa Kebabı Tarifi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MasterChef yarışma programında yarışmacılar tarafından yapılan ancak şefler tarafından her iki takımında beğenilmediği ve yeniden yapılan Manisa Kebabının yapılışını sizler için derledik. Manisa Kebabı, Ege Bölgesi’nde özellikle Manisa ve çevre illerinde yapılan; et, domates, biber, yoğurt ve pide ile hazırlanan bir kebap yemeğidir. 

Yarışmacılar tarafından yapılan Manisa Kebapları:

MasterChef, Manisa Kebabı Tarifi!

Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:

500 gram dana eti
250 gram kuzu eti
Ekmek içi veya galeta unu
1 orta boy kuru soğan
Tereyağı

Tuz ve köfte baharatları:

Sumak
Domates
Yeşil biber
Maydanoz

Manisa Kebabı Yapılışı:

Manisa kebabı için ilk olarak köfte harcının hazırlanması gerekmektedir. Bunun için yoğurma makinesini veya elle yoğuracaksanız derin bir kap tercih etmeniz faydalı olacaktır.
Bunun için öncelikle soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve sarımsakları dövün. Kıyma ve galeta ununu sarımsaklar ve baharatlarla beraber 10 dakika kadar yoğurun ve ardından biraz dinlendirin.

Dinlenen kıymayı ince uzun şeritler haline getirin ve buzdolabında en az 40 dakika dinlendirin. Dinlenen köfteleri önceden ısıtılmış döküm bir tavada yüksek ateşle hızlıca pişirin. Kıyma, galeta unu, sarımsak ve baharatlarla iyice yoğurulur. 10 dakika kadar yoğurulan köfte harcından ince uzun şeritler halinde köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir. Dinlenen köfteler döküm tavada yüksek ateşte pişirilir. Pişirme esnasında domates ve biber salçasını sulandırarak köftelerin üzerine tereyağı ile ekleyin ve ocaktan alın. Marketten veya fırından temin ettiğiniz veya evde yaptığınız pideleri tereyağı ile yağladıktan sonra üzerine yoğurt dökün ve köfteleri üzerine yerleştirin, ardından üzerine salçalı ve tereyağlı sosu dökün. 

Afiyet olsun!