MasterChef'te Kayseri Rüzgarı! Bakın yarışmada Kayseri'nin hangi lezzeti yapıldı?

TV8 ekranlarının ilgiyle takip edilen ve yetenekli aşçıların yarıştığı program MasterChef Türkiye All Star'ın dün akşamki bölümünde Kayseri'nin sevilen bir lezzetine yer verildi. Yarışmacılara farklı illerin pideleri yaptırılırken, 2 yarışmacıdan ise Kayseri'nin Develi ilçesine özgü 'cıvıklı pide' yapmaları istendi. Detaylar haberimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MasterChef'te Kayseri Rüzgarı! Bakın yarışmada Kayseri'nin hangi lezzeti yapıldı?

TV8 ekranlarının ilgiyle takip edilen ve yetenekli aşçıların yarıştığı program MasterChef Türkiye All Star’ın dün akşamki bölümünde Kayseri’nin sevilen bir lezzeti olan Develi cıvıklısına yer verildi. 

Bir aşçılık yarışması olan MasterChef Türkiye, TV8 ekranlarında haftanın hergünü yayınlanırken, büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 2018 yılından bu yana TV8'de her sezon yayınlanan bu program adeta reyting rekorları kırıyor. 

Program, üç usta şef olan Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın yönetiminde, birbirinden yetenekli yarışmacıların aşçılık yeteneklerini sergilediği bir platform haline geldi. Her hafta farklı lezzetlerin sunulduğu MasterChef Türkiye'de, şefler, tadına baktıkları yemekleri puanlayarak kazananı seçiyor.

MasterChef'te Kayseri Rüzgarı! Bakın yarışmada Kayseri'nin hangi lezzeti yapıldı?

Son Bölümde Kayseri Lezzeti Yapıldı 

MasterChef’in dün yayınlanan 114. bölümünde ise bilinen bir Kayseri lezzeti yarışmacılar tarafından yapılması istendi. Farklı illere ait pide çeşitleri yarışmacılar tarafından yapılarak şeflerin beğenisine sunuldu. 

MasterChef'te Kayseri Rüzgarı! Bakın yarışmada Kayseri'nin hangi lezzeti yapıldı?

Develi Cıvıklısı Yaptılar

Kayseri’nin Develi ilçesine özgü bir lezzet olan cıvıklı pidesi, yarışmacılar Tahsin ve Esra tarafından yapılması istendi. İki yarışmacı yaptıkları pideleri şeflere sundu ve daha iyi pideyi yaparak kazanan isim Esra oldu. 

MasterChef'te Kayseri Rüzgarı! Bakın yarışmada Kayseri'nin hangi lezzeti yapıldı?

Püf Noktalarını Anlattılar 

Şeflerden Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya, pideyi ‘Kayseri Cıvıklısı’ şeklinde adlandırırken, yarışmacılara da pidenin püf noktalarından, yapılış ve pişirme tekniklerinden bahsettiler.