Masterchef'te lezzet şöleni - Kayseri Yağlaması tarifi - Türk mutfağı

MasterChef yemek yarışma programında jüri üyeleri yarışmacılardan Kayseri'nin meşhur lezzeti Kayseri Yağlama'sını yapmalarını istedi. Peki Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Masterchef'te lezzet şöleni  - Kayseri Yağlaması tarifi - Türk mutfağı

Türkiye'nin sevilen yemek yarışma programı MasterChef'in son bölümünde jüri üyeleri, yarışmacılardan Kayseri'nin meşhur lezzeti "Kayseri Yağlama"sını yapmalarını istedi. Programda yapılan bu özel görevle yarışmacılar, geleneksel Kayseri mutfağından nefis bir lezzeti sunmak için ustalık yarışına girişti.

MasterChef yarışmacılarına verilen bu zorlu görevde, Kayseri'nin meşhur lezzeti "Kayseri Yağlama"sının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. İşte bu lezzetli yemeğin tarifi...

Masterchef'te lezzet şöleni  - Kayseri Yağlaması tarifi - Türk mutfağı

Malzemeler

500 gram dana kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı) ve pul biber

Yufka (önceden hazırlanmış veya marketten temin edilebilir)

Masterchef'te lezzet şöleni  - Kayseri Yağlaması tarifi - Türk mutfağı

Kayseri Yağlaması yapılışı

Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyerek hafifçe kavurun. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

Kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencereye ekleyin ve etler renk değiştirinceye kadar pişirin.

Pişen etlere domates salçasını ekleyin, kısık ateşte kavurun.

Sıcak suyu ilave ederek kıyma yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tuz ve baharatları da ekleyerek lezzetlendirin. Kimyon, kayseri yağlamasına farklı bir aroma katmak isteyenler için tercih edilebilir.

Hazırlanan yağlama karışımını ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yufkaları teker teker tezgaha serin ve hazırladığınız yağlama karışımını yufkanın üzerine gezdirin. 

Yağlanan yufkayı rulo şeklinde sarın ve tepsinize yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştirin.

Afiyet olsun...

Kayseri Yağlaması, Türk mutfağının önemli bir lezzeti olup, MasterChef yarışmacıları bu geleneksel yemeği ustalıkla yaparak jüri üyelerine sunmaya çalıştı. Bu nefis yemeği denemek isteyenler, geleneksel Kayseri lezzetini sofralarında tadabilirler.